Geleneksel Derekapı Festivali Boğa Güreşlerinde 2024 Meraların Efendisi Kupasını finalde Ali Kaya’nın Kara isimli boğasını mağlup eden Abdurrahman Kaplan’a ait Nişan kazandı.

Yusufeli Kaymakamlığı, Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Boğacılar Derneği ile Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü’nün organize ettiği 2024 yılı Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri; Deste Boyu, Ayak Boyu, Küçük Orta, Orta Boy, Büyük Orta, Başaltı, Baş Boy ve Süperbaş olmak üzere 8 kategori de yapıldı. Bu yıl geçmiş yıllara ek olarak Cuma günü Yıldızlar kategorisinde de boğa güreşleri yapıldı.

Yıldızlar Kategorisinde 39, Deste Boyu’nda 5, Ayak Boyu’nda 8, Küçük Orta Boyu’nda 12, Orta Boy’da 15, Büyük Orta Boyu’nda 9, Başaltı Boyu’nda 13, Baş Boyu’nda 6 ve Süper Baş Boyu’nda da 6 olmak üzere toplamda 113 boğanın kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde sonuçlar:

Yıldızlar Kategorisinde

Küçük Orta Boyu:

1.’si Mustafa Yeşilyurt – Pusat

2.’si Nizam Pehlivan – Aşkar

Orta Boy:

1.’si Uğur Kuru – Karahan

2.’si Tamyürek Kardeşler – Jilet Bozo

Büyük Orta:

1.’si Güloğlu Kardeşler – Ahmet Ağa

2.’si Aksu Kardeşler – Paşa

Başaltı:

1.’si Adem Aydın – Aslan

2.’si Sergen Sosanoğlu – Cengiz Han

Baş:

1.’si Yılmaz Köse – Yekta

2.’si Aykut Fatih Yılmaz - Timur

Cumartesi günü yapılan güreş sonuçlar;

Deste Boyu:

1.’si Şener Çoşkun – Ancelet

2.’si Uğur Kılıç – Kılıç

Ayak Boyu:

1.’si Yiğit Kardeşler – Kafkas

Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" tamamlandı Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" tamamlandı

2.’si Yapıcı Mobilya – İso

Küçük Orta Boyu:

1.’si Mustafa Enes Gumba - Boyka

2.’si Merhum Mustafa Börekçi – Berat

Süper Baş Boyu:

1.’si Çetin Urhan - Sabri

2.’si Şener Haluk Bilgin - Çakır

Pazar günü yapılan güreş sonuçlar;

Orta Boy

1.’si Suat Kolsuz - Devrim

2.’si Osman Demir - Kibar

Büyük Orta

1.’si Çetin Urhan - Çakıcı

2.’si Zeynep Kamil Mert - Kurtuluş

Başaltı

1.’si Muhammet Güven – Lökli Karagöz

2. ‘si Gedikli Kardeşler – Lodos

Baş Boyu – Meraların Efendisi

1.’si Abdurrahman Kaplan - Nişan

2. ‘si Ali Kaya – Kara

Festivali değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci,”Yeni inşa edilen ilçemizin ilk Boğa Güreşi festivalini sorunsuz bir şekilde tamamladık. Yoğun katılım ile gerçekleştirdiğimiz güzel bir festivali de geride bıraktık. Bizlere kıyasıya mücadeleler izleten boğacılarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli Yusufelililere teşekkür ediyorum. Sahamızın eksikliklerini tespit ederek yeni döneme bugünden itibaren hazırlanmaya başlayacağız. Güreşlerin sorunsuz geçmesinde emek sahibi olan Belediye personellerimize, Boğacılar Derneğimize, Emniyet güçlerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Artvin Belediye Başkanımız Bilgehan Erdem’e, Murgul Belediye Başkanımız Mehmet Yıldırım’a, İl Genel Meclis Başkanımız Hakan Makar’a, İlçe Başkanımız Eylem Polat Şen’e, Ak Parti İlçe Başkanı Emin Bülbül’e, MHP İlçe Başkanı Halim Tüylüoğlu’na ve Belediye Meclis Üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

3 gün boyunca devam eden güreşler sonrasında dereceye giren boğaların sahiplerine toplamda 650.000 TL para ödülü dağıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi