2024 Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde adaylık müracaatları başladı.

2012 yılında ak parti'yle tanışarak ak parti'de siyasete devam eden 2014 yılında yapılan  seçimlerde belediye meclis üyesi olarak  seçimlere katılıp ve seçilen 2014 19 arasında 5 yıl boyunca belediye meclis üyeliği yapmış olan  2019 yılında yapılan  seçimleri yine belediye meclisi seçilerek kazanan Yusuf  Ziya Şerifoğlu  Çayeli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayarak başvuru dosyasını AK Parti Çayeli İlçe Başkanı Hüseyin Öztürk’e teslim etti.

Yusuf  Ziya Şerifoğlu yaptığı açıklama’da; “14 Eylül 1959 doğumluyum. Şerifoğlu ailesindenim. Büyüktaşhane mahallesinden biriyim. 4 kardeşin en büyüğüyüm. Evliyim, 2 oğlum var, 2 gelinim bir de torunum var. Eğitim hayatımı bitirdikten sonra 1984 yılında serbest muhasebeciler çalışmaya başladım. Daha sonra 1990 yılında kendi adıma açtığım ofisimle serbest muhasebecilik  faaliyetime ilçemizde devam ettim. Halen de devam etmekteyim" dedi.

Şerifoğlu, "siyasete 1984'te Doğru Yol Partisinde başladım, ilçe yönetimlerinde il yönetimlerinde bulundum. 2012 yılında Ak parti'yle tanışarak Ak parti'de siyasete devam ediyorum. 2014 yılında yapılan  seçimlerde belediye meclis üyesi olarak seçimlere katıldık ve seçildim. 2014, 2019 arasında 5 yıl boyunca belediye meclis üyeliği yaptım. 2019 yılında yapılan seçimlerde yine belediye meclisi seçilerek Ak parti'yi temsilen belediyede bulundum"

10 yıldır belediyede bir tecrübe edindim diyen Şerifoğlu, "bu tecrübelerimi belediyeye yansıtmak ve halkıma yansıtmak için  aday olma kararı aldım. Bu kararı alırken de yakınlarıma, arkadaşlarıma Çayeli  halkına danışarak aldım ve bir teveccüh oluşunca  aday olmaya karar verdim ve Ak partimizden aday adayı olarak  yola çıktım. Bugün itibariyle dosyamı Ak Parti Çayeli  ilçe başkanlığı'na teslim ederek aday adayı olarak halkımın karşısındayım” ifadelerini kullandı.