Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce; 5 yıldır Rize Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda Okutmanlık olarak Çay eksperliği bölümünde okuyan 40 öğrencisine 3 ayrı fabrikada çayın bahçeden pakete kadar görmüş olduğu tüm işlemleri yerinde yaşayıp anlatarak pratiğe dökmüş oldu.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi büyük bir dikkatle dinleyen öğrencileri; Çaykur’un, Taşlıdere, 100 Yıl Paketleme ve Cumhuriyet Fabrikaları makineleri başında yapılan dersler esnasında çayın A’dan Z’ye geçmiş olduğu her işlemle ilgili yönettikleri sorularla öğretmenleri Yüce’ den eğitici ve öğretici cevaplar almanın mutluluğunu yaşadılar. Çaykur’un üç önemli fabrikasında yıllardır kendilerine ders veren öğretmenleri Yüce’den çok memnun olduklarını dile getiren öğrenciler; Bizleri bir evladı gibi yetiştiren, fabrikalarda pratik olarak çayın her aşamasını bizlere tekrardan göstererek adeta kan er içersinde kalan hocamıza çok şey borculuyuz. En büyük arzularının kendilerini çok iyi yetiştiren YÜCE sayesinde Çay eksperliğinden mezun olduktan sonra, bu fabrikalarda görev almak ve çay sektörüne bu bilgileri ile hizmet vermek olduğunu dile getirdiler.


Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce; “Yılardır haftanın bir günü okutmanlık olarak görev yaptığım Rize Üniversitemiz Çay eksperliği bölümündeki öğrencilerime eğitimin son günlerinde onlara çayımızın fabrikalarımız da geçirmiş oldu her evrede ki işlemleri yerinde canlı yaşatarak öğrendikleri tüm bilgileri hafızalarında unutmayacakları bir şekilde nakşediyorum. Siyah çayımızdan, yeşil çayımıza, her türlü makinemizden, ambalajımıza, laboratuarımızdan, nakliyemize velhasıl çayın uğradığı her işlem ve aşamadaki yolculuğunu fabrikalarımızda sırası ile göstererek, kafalarında ki her türlü soruları sormalarını ve cevaplarını almalarını sağlıyorum. Çayın çok nitelikli olabilmesi ve ne tür çay yapmak istiyorsak mutlaka iyi bir soldurmadan, fermente ve analizleri çok iyi yapılmış bir laboratuardan geçmesi olmazsa olmazlarımızdandır. Artık çaylarımızı eskisi gibi yıllardır defalarca kullanılan çuvallarda saklama devri tarihe karıştı. İlk kez geliştirdiğim bir yöntemle bundan böyle kuru çaylarımızı doğal olan organik kâğıt torbalarda ağızları otomatik işlenmiş şekilde stokluyoruz. Bu işlem ve yeni uygulama sadece bizim teşekkülümüzde bulunmaktadır. Netice olarak, başarıları ile gurur duyduğum öğrencilerimin inşallah ilerde bu fabrikalarımızda görev almaları en büyük arzumdur.” diye konuştu.

BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: HABER MERKEZİ