BAYRAM ALİ KAVALCI

İhlâs Vakfı tarafından İstanbul Bahçelievler’deki, İhlas Koleji konferans salonunda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kariyer Zirvesi’nde, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, bir konuşma yaptı. Bir saatten fazla konuşan Genel Müdürün konuşması kariyer zirvesine katılan konuşmacılar ve çeşitli üniversitelerden davetli yüzlerce geç tarafından büyük beğeni ile dinlenerek alkışlandı.

Zirveye katılan gençlere seslenen ve geleceği planlamanın oldukça önemli olduğunu belirte Ekrem Yüce, başarının sırlarını şöyle anlatırken ' Bir işletmede planlamanın yanı sıra personel ve sermaye de çok önemli' dedi. Başarı için ayrıca hayal kurmanın da şart olduğunu anlatan Yüce, bunu uygulamaya geçirmek ve kontrol etmenin de tamamlayıcı unsurlar olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'DE İLK ORGANİK ÇAY FABRİKASINI KURDUK 
Çaykur hakkında da bilgi veren Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ' Çay, 70 yıldır Doğu Karadeniz'in hem ekonomik hem sosyal hayatına etki eden bir üründür. Çaykur Doğu Karadeniz Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin en hızlı gelişen ve yenilenen ekonomik ve sosyal dinamosudur. Çaykur' da 52 işletme var. 6670 ton yaş çay işlenerek kuru çaya döndürülüyor. Çaykur' un 1 milyar dolarlık işlem hacmi var. Yılda 105 bin ton işlenmiş çay piyasaya sevkediliyor. 2002'den bu yana kurum ciddi yol aldı. Farlı ve yeni ürün gamı çeşitleri ile bir dünya markası oldu. Hedeflerimiz sürekli yüksek verimlilik ve karlılık üzerine tutuyoruz. Şu anda birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de ilk organik çay fabrikasını kurarak üretime açtık. Ekonomik ömrünü tamamlamış çay plantasyonlarını yeniliyoruz ve organik çay üretimimizin farklı ürün çeşitlerimiz izleyecektir' dedi.

ÇOK SAYIDA TANINMIŞ SİMA YER ALDI 
Türkiye’nin önde gelen sanayici, işadamı, girişimci ve yöneticilerinin katıldığı ve üç gün süren Kariyer Zirvesinin Konferans Başkanlığını M. Emin Öztürk, İhlâs Vakfı Başkanı Mehmet Okyay’nın yönettiği zirvenin ilk gün konuşmacıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Devlet Bakanı Faruk Çelik yaptılar. Kariyer Zirvesi 2009 konferansına sırası ile şu isimler konuşmacı olarak katıldılar. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Söylet, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, DTM İhracat Genel Müdürü Ziya Altunyaldız, Boydak Holding CEO Memduh Boydak, İpekyol Yönetim Kururlu Başkanı Hüseyin Doğan, Şölen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Çoban, Vesbo Genel Müdürü Samet Samedi, SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, Ekonomist-Yazar Mustafa Selçuk, İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, Sanko Holding Yönetim Kururlu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, APS Tekstil Yönetim Kururlu Başkanı Osman Benzeş, Gazeteci-Yazar Dr. İsmail Kapan, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge,  İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Doç. Dr. M. Emin Birpınar, İhlâs Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İstanbul Aydın Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çetin Varlık konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar Kariyer Zirvesi yöneticileri tarafından plaketle ödüllendirildiler.

Editör: HABER MERKEZİ