Rize’de sendika işçilerinin istifalarıyla başlayıp Sivil Toplum Örgütlerine kadar sirayet eden tartışmalara bu defa da iktidar partisinin il başkanı dahil oldu. AK Parti’nin Rize İl Başkanlığı’na atama ile gelen Yılmaz Katmer, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in açıklamalarını bahane göstererek, “Bir sendikanın yandaşlığını yapıyorsa bizi bir başka sendikanın yandaşlığına çekmesin. O bir senaryo yazıp, uygulayıp bize de bir senaryo biçmiş gibi geliyor. Bir daha konuşurken lafının nereye gideceğini, ne yapması gerektiğini tartarak konuşması gerekiyor. Paliç’ e sesleniyorum. Hükümetimizle, şahsımızla, partimizle ilgili açıklamalar yaparken beş sefer düşünsün ondan sonra açıklama yapsın” ifadelerini kullandı.

Nevzat Paliç’i Tek Gıda-İş sendikasının yandaşlığını yapmakla suçlayan İl Başkanı Katmer, “Bizim Sivil Toplum Örgütlerine ve Sendikalara karşı mesafemiz aynıdır. Hiç kimseye şundandır, bundandır diye damga vurmayız. Böyle bir anlayışımız yoktur. Rize’de sendikalar arasındaki gelişmeleri basından izliyoruz. Hiç kimse bizi bu işlere karıştırmasın. Benim Yönetim Kurulu üyem mevcut üye olduğu sendikadan istifa ederek başka bir sendikaya geçmiştir. Kişilerin özel tercihleri bizi bağlamaz. Bundan dolayı AK Parti, Öz Gıda-İş sendikasının yanında, Tek Gıda-İş Sendikasının karşısında diye algılayanlar çok büyük gaflet içindedir. Biz hiçbir zaman işçilerin tercihlerine müdahale etmeyiz” şeklinde konuştu.

Beş defa düşünüp öyle konuşsun!

Katmer, “Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in açıklamalarını ben de takip ettim. O, bir senaryo yazıp, uygulayıp bize de bir senaryo biçmiş gibi geliyor. Bir daha konuşurken lafının nereye gideceğini, ne yapması gerektiğini tartarak konuşması gerekiyor. AK Parti’yi bu işin işine çekerek ‘Çaykur’u özelleştirecekler, bundan dolayı Tek Gıda-İş sendikasına karşıdırlar veya Öz Gıda-İş sendikasının yanındadırlar’ diyen Paliç, bir sendikanın yandaşlığını yapıyorsa bizi bir başka sendikanın yandaşlığına çekmesin. Biz Paliç’in misyonu bulunduğu Ziraat odasını, müstahsili, işçiyi, Çaykur’u kucaklıyoruz. Bizim için birine yakınlık veya uzaklık diye anlayışımız yok. Buradan Paliç’e sesleniyorum. Hükümetimizle, şahsımızla, partimizle ilgili bu tarz açıklamalar yaparken beş sefer daha düşünsün ondan sonra açıklama yapsın” dedi.
 
KAYNAK: Pazar53 
Editör: HABER MERKEZİ