TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, genç fidanların yılbaşı ağacı yapılmak üzere kesilmesinin, ormanların kendisini yenilemesini ve gençleşmesini engellediğini söyledi.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle ağaç süsleme geleneğinin Türk toplumunda çok yaygın bir uygulama olmasa da özellikle çocukların hoşuna gitmesi nedeniyle gün geçtikçe arttığını belirten Özer, 'Çam, köknar, ladin gibi ağaç türlerine ait genç fidanların yılbaşı ağacı yapılmak üzere kesilmesinin ormanların kendisini yenilemesini ve gençleşmesine ciddi engel oluyor. Bu geleneği uygulamak isteyenleri, ağaçları kesmek ya da plastik ağaç kullanmak yerine canlı fidan satın alarak evlerinde bir gün misafir etmeye ve ertesi gün de toprakla buluşturmaya davet ediyoruz. Böylece hem yılbaşı ağacınız olacak hem de bunun için ağaç kesilmesine gerek kalmayacak. Ayrıca bütün topluma, özellikle çocuklara ağaç sevgisi aşılandığı gibi yeni yıla da dikili bir fidan sahibi olarak girebileceksiniz.'' diye konuştu.

Özer ayrıca, Rize Yavru TEMA Teşkilatı'ndan 50 öğrencinin aldıkları ladin fidanlarını, 'yılbaşında ağaçlara kıymayın, ağaç dikin' çağrısı kapsamında 3 gün evinde misafir ettikten sonra toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ