Yeşilay’ın 1- 7 Mart tarihlerinde kutlanan, Yeşilay Haftası etkinlikleri Rize’de bu yıl, Doğuş Çay İlköğretim Okulunda Resmi protokol, Öğretmenler, Öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti. Kutlamalara ilgi oldukça fazlaydı.

Kutlama törenleri öğrencilerin haftalar önce hazırlamış oldukları, Sigara, Uyuşturucular, bağımlılık gibi zararlı maddelere yönelik şiirler, oyunlar, karikatür, skeç ve sinevizyon gösterileri eşliğinde tamamlandı. Kutlama törenlerine, Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Milli İl Müdürü Rasim Çelik, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Diren, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, PTT. Baş Müdürü Şinasi Duman, İl Müftü Vekili İsmail Çepni, Sosyal Hizmetler İl Müd. Yrd. Zeki Karataş, Bağ-Kur İl Md. Yrd. Ömer Susam, Kültür ve Turizm İl Md. Yrd. Enver Toprak, Öğretmenler evi Md. Necmettin Yavaşı, Ak Parti Güneysu ilçe Başkanı Abdurrahman Erdoğan, Kuveyt Türk Rize Şb. Müdürü Beytullah Kılıç ile çeşitli özel kuruluşların Müdür ve yöneticileri katıldılar.

1–7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay haftası törenlerinde birer konuşma yapan, Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Yeşilay Rize Temsilcisi B.Ali Kavalcı, Doğuş Çay ilköğretim Okul Müdürü Halil Pehlivan, özellikle öğrencilere ve ailelerine seslenerek zararlı maddeler tüketimi ve alışkanlıkları noktasında şunları söylediler,” Türk Gençliği Milli varlığımız ve geleceğimizin teminatıdır. Bu yüce hizmete layık olacak şekilde ahlaklı, inançlı, zeki, sağlıklı ve faziletli olarak yetiştirilmelidir. İyi bir eğitim ve ilim aklın sporudur, hareket ve spor ise bedenin güç ve sağlık kaynağıdır. Bedeni kadar aklı da yeterli olmayanlar çok defa o güçten faydalanamazlar. Önce ahlak ve aklımız, sonra da bedenimizi güçlendirmenin yolunu mutlaka bulmalıyız. Mutlaka kişilik sahibi olmalıyız. Çünkü kişiliğin en büyük düşmanı madde bağımlılığıdır. Yeniden yasallaştırılan 4207 sayılı tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanun değişikliği kapsamında ilimizde Tütün Kurulu hayata geçirilmiştir. Tütün kontrol kurulumuzun başta sigara olmak üzere, alkol ve madde bağımlılığı gibi zararlı ürünlerin tüketimi ve bırakılması konusunda her kurum ve kuruluştan halkımızdan destek bekliyoruz. İşte bu sebeple insan ve toplumların en büyük tahripçisi durumundaki zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadeleyi yıllardır gaye edinen Yeşilay Cemiyetimizi destekliyor ve çalışmalarında daima yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.”diye konuştular.

Kutlamalar sonunda, Doğuş Çay ilköğretim Okulu aile birliğinin başarılı çalışmaları nedeniyle Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı’ya, Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut tarafından Plaket taktım edildi. Yeşilay’ında hafta nedeniyle başarılı bir organizasyon hazırlayan Okul Müdürü Halil Pehlivanın plaketi Sağlık il Müdürü Dr. Hakan Diren taktım etti. Hafta nedeniyle sahne alan, şiir, resim, karikatür yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Rize Çözüm Dershaneleri, Rize Müftülüğü ve Yeşilay’ın hazırlamış olduğu çeşitli hediyeler davetliler tarafından tebrik edilerek sunuldu.

Haber: Sevde Saka

Fotoğraflar: Necati Tuzcu

Editör: HABER MERKEZİ