Göktürk Fırat
 
Rize'de düzenlenen şiir dinletisinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun cezaevinde iken yazdığı 'Üşüyorum' şiiri dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Hayatın Renkleri' isimli şiir dinletisi yoğun ilgi gördü. Okulun edebiyat öğretmenleri Hüseyin Öz ve Mustafa Ersen'in hazırladığı dinletide öğrenciler, Necip Fazıl Kısakürek, Atilla İlhan, Nazım Hikmet, Cahit Sıtkı Tarancı, Sezai Karakoç gibi ünlü şairlerin şiirlerini okudu. Dinleti, geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı ve Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun cezaevinde yazdığı 'Üşüyorum' isimli şiirin okunmasıyla sona erdi. Ferda Deliismail adlı öğrencinin okuduğu şiir dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Dinleti sonrası bir konuşma yapan Okul Müdürü Sırrı Atalay Karaman, haftanın yorgunluğunu öğrencilerinin yorumu ile dinledikleri birbirinden güzel şiirlerle attıklarını belirterek, dinletiyi hazırlayan öğretmenlere ve dinletide görev alan öğrencilere teşekkür etti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ