Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, yolun şu an itibariyle ulaşıma tamamen kapalı olduğunu belirterek “Çığın diğer tarafında 2 kamyon, bir otomobil ile bir de midibüs bulunuyor. Bu araçları buradan almak için yolu açacağız. Ancak bunun için acele etmeyeceğiz. Çünkü yeniden çığ gelme ihtimali olabilir. Şu an için yolu açma çalışması yapılmıyor. Çalışma yapılması için uygun şartların oluşmasını bekleyeceğiz.” diye konuştu.

ÇIĞ OLAYI OVİT TÜNELİNİ HIZLANDIRACAK

Hacımüftüoğlu, son 1.5 yılda Ovit dağında iki kez çığ olayı yaşandığını belirterek bu iki çığda mahsur kalanların burnunun kanamadan kurtarılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Hacımüftüoğlu, “Bu istemediğimiz olaylar Ovit dağında yapılacak olan tünelin hızlandırılmasına aracılık etmiş olacak. Bende bu anlamda buna pozitif bakıyorum. Önceki çığ olayı Ovit dağı tünellerinin projelendirilmesini hızlandırdı. Son olarak yaşadığımız çiğ nedeniyle yol kapanması Ovit tüneli inşaatının başlamasını hızlandıracak. Biz bunu vesile olarak görüp işin takibi gayreti içinde olacağız. Ovit dağı tünellerinin projesi bittiği anda ödenek konması için bunlar bizim elimizi güçlendirecek.” dedi.

OVİT DAĞINA 14 BİN 700 METRELİK TÜNEL

Ovit tüneli projesinin bölge insanı için bir ideal olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, “Bu idealin gerçekleşmesi yaşanan bu iki çığ olayından sonra ivme ve hız kazanacak. Bununla da bölgemizin rüyası belki gerçekleşmiş olacak. Bizde buna aracılık edeceğiz. Ovit dağının projeleri bu yılsonu itibariyle bitecek. 14 bin 700 metrelik bir tünelin maliyetinin ne olacağının da ortaya çıkması lazım. Ovit dağı Türkiye’nin en uzun tüneli olacak. Bu tünelle Rize sahil yolunu Erzurum’a ve oradan Mardin’e, İran’a ve Hindistan’a bağlayacağız. Buda Kuzey ve Güney akslarında en kestirme yollardan biri olmuş olacak. Negatif gibi görünen çığ ve araçların mahsur kalması olayını pozitif olarak değerlendireceğiz ve sonunda güzelliklere aracılık etmesini sağlayacağız.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ