Dilek ASLAN

Günü Rize Valisi Kasım Esen ve beraberindeki heyet İkizdere ilçesi Anzer yaylası yolu üzerinde bulunan Anzer Su tesislerinde incelemelerde bulundu.


Anzer Su Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve üyeler tarafından karşılanan Vali Kasım Esen ve Beraberindeki heyet yetkililerden bilgi aldı. 23 ortakla 2007 yılında kurulan şirket 3ay önce tesisin yapımına başlamış ve 1–2 ay içerisinde tesisin bitirileceğini söylediler. Su Anzer’den 5 km. taşınarak fabrikaya getiriliyor. Fabrikada 0,5Lt – 1,5Lt – 5Lt - 10Lt ve damacana şişeleme yapılacak Günlük dolum kapasitesi 0,5 ve 1,5Lt şişelerde14500 şişe/saat olarak açıklandı. 3 vardiya ile yaklaşık75 kişi istihdam edileceği ayrıca nakliye ve pazarlama bölümlerinde de çok sayıda kişi istihdam edileceği aktarıldı.
 


Vali Kasım Esen “Bölgenin canlanması için Anzer Su Projesini hayata geçiriyoruz. Bu tesisin bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Tesisin biran önce faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Haber 24 ekibinin “Seyir Defteri” adlı program çekimlerinin bir bölümü Anzer yaylasında yapıldı. Burada Rize’nin Balı ve çiçek çeşitliliği, Turizm Mastır planı, Yaylalarda çirkin yapılaşma gibi birçok konuda yapımcı Sevinç Satıroğlu, Vali kasım ESEN’le röportaj yaptı. Program 04 Ağustos 2008 Pazartesi günü saat 15,00 de Haber 24 kanalında yayınlanacak.
 


Geçen yıl 450YTL’ den satılan 1kg Anzer Balının fiyatı, Bu yıl Rize Valisi Kasım Esen tarafından 480 YTL olarak açıklandı. Bir kilo bal açık artırmaya sunuldu. Açık Artırma sonucu Anzer Su Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu 3 Milyar lira vererek 1 kg balı satın aldı.


Anzer Muhtarı Keleş Demir Yaptığı konuşmada “Yaylamıza hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten son derece mutluyuz” dedi. İkizdere Kaymakamı Emre Çınar “ Anzer bal ve turizm festivali yöremize hayırlı olsun” dedi.
 
 
 
Rize Valisi Kasım Esen “Burada bu festivali düzenleyen herkese çok teşekkür ederim. Festivallerde insanların el ele tutuşarak oynadığı horon aslında bir sevgi halkasıdır. Biz 02 Ağustos 2008 Cumartesi Günü Çamlıhemşin Verçenik yaylasındaydık. Oradan Çayeli Büyük köy Derecik yaylasındaki Külünkoğlu Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği festivallerdeydik. Burada da “Sevgi Halkası” yaptık. Şimdi Bu Anzer yaylasında bulunan herkesi el ele tutup kollarını havaya kaldırmalarını istiyorum.”dedi. Daha sonra alanda bulunan herkes el ele tutarak kollarını havaya kaldırdı Ve Sevgi için, Barış için, Birlik için, insanlık için diye bağırarak iyi dilek temennilerinde bulundular.

Buradan yapımı devam eden İkizdere termal otelde incelemelerde buluna heyet Rize’ ye döndü.



Editör: HABER MERKEZİ