Senoz vadisi Platformu temsilcisi Sinan Akçal vadinin tamamen çölleştirilmek istendiğini söyleyerek” Ağaç katliamı yapılıyor, bu katliam ağacını Kadıköy mitingine götürüyoruz” dedi.

Senoz vadisinde HES lerin katliamından alınan çam ağacı İstanbul da yapılacak olan ‘Karadeniz İsyandadır’ mitingine gönderildi.

Çayeli ilçesi Çataldere de yapılan HES santrallerinin çevreye verdiği zararları İstanbul Kadıköy de yapılacak olan mitinge taşımak için Çataldere köyünde HES santralleri yapımı sırasında koparılan çam ağaca Senoz vadisi platformu üyesi Sinan Akçal tarafından Çayeli ilçesinde otobüs bagajına konularak İstanbul a götürüldü.

Çayeli Otogarında konulan çam ağacının Senoz vadisinden HES’ciler tarafından koparıldığını söyleyen Sinan Akçal ”İstanbul Kadıköy de bugün yapacağımız “Karadeniz İsyandadır” mitinginde Senoz vadisi ve Rize de yapılacak olan HES leri protesto için Kadıköy de buluşacağız, katliamın durması gerek” dedi.

Rize MHP il başkanı Zeki Mayi ise Dünya da gelecekte yaşanacak olan su savaşları öncesinde Karadeniz de suyun parsellendiğini söyleyerek ”Dünya da suyun yüzde 2 si enerji alanında kullanılırken maalesef bizde ise yüzde 2 si bırakılmakta, buna dur demeliyiz, Rize olarak sesimizi yükseltmeliyiz, dere yataklarımız ve sularımız elden gitmekte” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ