Rize'de, Çaykur'da çalışan bir grup işçinin Tek Gıda İş Sendikası'ndan ayrılarak Öz Gıda İş Sendikası'na geçmesiyle başlayan tartışmalar işçilerin bir kısmının Tek Gıda İş Sendikası'na geri dönmesiyle devam ediyor.

Halk arasında Ak Parti yönetim kurulunda yer alan İsmail Serdar’ın aynı zamanda Tek Gıda İş Sendikası'nda yönetim kurulunda iken istifa edip Öz Gıda İş sendikası'nın kurulmasında önderlik etmesi Ak Parti ile Öz Gıda İş Sendikası arasında bir organik bağ mı var sorularını akla getirdi. Sendika tartışmalarına katılarak Tek Gıda İş Sendikasına destek veren Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’e Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer’in 'Bizimle ilgili açıklama yaparken beş sefer düşün!' demesi dikkatlerden kaçmadı.'

Öte yandan Çayeli'nde Tek-Gıda İş Sendikası'na tekrar geri dönen Mustafa Kemal Kadıoğlu isimli işçi yaptığı açıklamada, 'Biz her zaman sendikamızın yanındayız. Bir tepki olsun diye istifa ederek karşı sendikaya geçtik. Bu şekilde tepkimizi gösterdik. Şimdi yuvamıza geri dönüyoruz, sevinçliyiz' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ