Dilek ASLAN

Rize Ticaret Borsası başkanı Tahsin Sancak, borsanın 2007 yılını değerlendirdi. Sancak açıklamasında 2007 yılının Rize ekonomisinin genel trendini koruduğunu belirterek, “çaya bağlı olan ilimiz ekonomisinde özel sektör bölümünde işlerin kötü olması nedeniyle sıkıntılar yaşanmıştır. Ve hala yaşanmaya devam etmektedir. 2007 yılında borsamızın işlem hacmi toplam 644.503.337.58 YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu oran geçen yıl 562.955.057.64 TL olarak gerçekleşmiş ve yüzde 14,4 artış meydana gelmiştir” dedi.

Sancak, “ilimizin en genç meslek örgütü olan borsamız aktif ve verimli çalışması neticesinde alanında Türkiye’ nin en modern teknolojisiyle donatılmış en güzel tesislerde kendi mülkü olarak sahip olmuştur. Yarattığı artı değerlerle ilimizde eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok kuruluşa katkı yaparak sosyal sorumluluğunu en yüksek düzeyde yerine getirmiştir. 2007 yılında Rize Devlet hastanesi Kardiyoloji Ünitesine 614 bin YTL, Rize Üniversitesi’ ne de 397 bin.083,84 YTL yardımda bulunmuştur. Gerçekten başta Kardiyoloji ünitesi olmak üzere Rize’nin sağlık eğitim ve asayiş sistemine yaptığımız katkılar çok mukaddestir” dedi.

Sancak, “çayda özel sektör bölümünde sıkıntılar var.1085 te özel sektör çay üretimine başlamıştır. Üretim ve pazarlamada Çaykur’ u örnek alan özel sektör Çaykur’ un kamu olduğunu ve kamu sektörüyle özel sektörün birebir eşlenemeyeceğini gözden kaçırmış, bunun sonucu olarak da 20 yıl geçmesine rağmen özel sektörümüz hala istikrara kavuşamamıştır Bu sorunu kesinlikle çözerek istikrarlı, işinden memnun, üreticiye iyi hizmet verebilen ve Türk çayını Dünya pazarlarına açabilen bir özel sektör oluşturabilmek için borsamız yoğun çalışmalar içindedir”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ