Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Kentte Yapılması Planlanan 5 Yıldızlı Otelin Liselerin Bulunduğu Yere Yapılmasına Onay Verdiğini Söyledi

Rize  İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, valilikçe, daha önce ÇAYKUR’a ait Gündoğdu Çay Fabrikasının yerine yapılması planlanan, ancak vatandaşların karşı çıkması üzerine vazgeçilen 5 yıldızlı otelin İslampaşa Mahallesinde Ticaret Lisesi, Öğretmenevi ve Anadolu Turizm Meslek Lisesinin bulunduğu yere yapılması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığına onay için başvurduklarını ifade eden Çelik, Kısa bir süre önce bakanlık, otelin planlanan yere yapılmasını onayladı. Önce bu alanda bulunan okullar, İl Özel İdaresi mülkiyetinde olan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yanında yer alan arsada yapılacak yeni okullara taşınacak. Ticaret Lisesinin spor salonunun bulunduğu yere de öğretmenevini yapılacak. Ardından da bu okullar yıkılıp yerine 5 yıldızlı otel yapılacak dedi.

TOKİ tarafından yapılacak olan 5 yıldızlı otelin 26 dönüm arazi üzerinde kurulacağını bildiren Çelik, böylece Rize’nin ihtiyacı olan 5 yıldızlı otelin Rize'ye kazandırılmış olacağını kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ