GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin zemin katında ihalesi yapılarak açılışı gerçekleştirilen işletmenin, sözleşme maddelerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle kapatılması gündeme geldi.

Rize’de 26 Ocak 2009 tarihinde, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin zemin katında bulunan bin 927 metrekare kapalı alan, Kültür Çarşısı olarak kullanılmak üzere ihaleye çıkartılarak yıllık 113 Bin TL kira bedeli ile Milli Emlak tarafından Rize’de faaliyet gösteren bir firmaya verilmişti.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin zemin katında geçtiğimiz günlerde “Nevapark” ismi ile açılışı yapılan işletmenin Milli Emlak ile yapılan sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle sözleşmesinin feshedilmesi gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, sadece kültürel ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılabileceği kapalı alanda, amacının dışında faaliyet gösterildiği iddiaları üzerine Rize Defterdarlığı konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan incelemede, ihaleyi kazanan firmanın ihale şartnamesine aykırı olarak işletme içerisinde farklı firmalara devir verdiği ve amacına aykırı ticari faaliyetler gösterdiği tespit edildi.

İhale şartnamesinin 27. maddesi gereği ihale edilen alanda işletmenin sadece yöresel el sanatları, yöresel tarım ürünlerinin satışı, ruhsatlı bal ve polen satışı, kafeterya, cep sineması, yöresel müzik aletlerinin satışı ve fikir ve sanat eserlerinin satışlarının yapılması şartı koşuluyor.

Yapılan tespitte ise açılışı yapılan işletmede bilindik yabancı markalara ait konfeksiyon ürünlerinin satıldığı, kumpir, hamburger gibi gıda ürünlerinin satıldığı, turizm acentesi olarak hizmet verildiği anlaşıldı.

Ayrıca şartnamenin 9. maddesinde idarenin izni olmadan sözleşmenin bir kısmını yada tamamını devredilemeyeceği hükmüne rağmen yapılan incelemede ihaleyi kazanan işletmenin dışında satışı yapılan ürünlerde farklı bir firmanın faturalarının kesildiği tespit edildi.

Rize Defterdarlığı tarafından yapılan tespitler neticesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderilen ihbar yazısında şartnameye aykırı hareket edildiği, bu yönde tespitler yapıldığı bildirilerek firma ile yapılan sözleşmenin feshinin istendiği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ