Göktürk FIRAT

Türkiye Kamu-Sen Rize Şubesi hükümetin sağlık sektöründeki ücret uygulamasını düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda memur katıldı. Memurlar taşıdıkları dövizlerle ve slogan atarak hastanelerdeki ücret uygulamasının kaldırılmasını istediler. Memurlar adına bir basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Rize Şubesi Başkanı Celal Akarsu, 5510 sayılı yasanın iptali için geçmişte düzenledikleri eylemlerdeki haklılıklarının ortaya çıktığını belirterek, 'Türkiye Kamu-Sen olarak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunun sakıncalarını anlatabilmek için yaptığımız eylemlerin haklılığı ortaya çıkmaya başlamıştır. Bir yıl içerisinde emekli yaşı 60'tan 65'e çıkartıldı. Dul eşe bağlanacak ölüm aylığı yüzde 75'ten 50'ye indirildi. Askerlik borçlanması iki katına çıkartıldı. Anne babalardan sağlık yardımı alan kızlara yaş sınırı getirildi. Emekli olduktan sonra çalışanlardan maaş kesintisi yapılmaya başlandı. İşsiz kalanların sağlık sigortası 6 aydan 3 aya indirildi.Bizler eylem yaparken Başbakan bizi yalancılıkla suçluyordu. O gün bizim direnişimizi kırmaya çalışanlar bugün haklılığımızı gördü' dedi.

Akarsu siyasi iradenin hastaneleri Deli Dumrul Köprüsü'ne dönüştürdüğünü ifade ederek 'Devlet Hastanelerinde bile muayene katılım payı ödemeye başladık. İlaçlardan bile katılım payı alınmaya başlandı. Bu paralar haberimiz olmadan maaşlarımızdan kesiliyor. Madem hastanelerde para ödeyeceğiz daha neden sağlık sigortası primi ödüyoruz. 70 milyon nüfustan ortalama 10 milyar lira gasp ediliyor. Kişi başına 143 TL fark etmeden cebimizden alınıyor. Siyasi idare hastaneleri Deli Dumrul Köprüsü'ne dönüşmüştür. Girenden çıkandan para alınmaktadır. Deli Dumrul dayatması ile alınan katılım paylarının sona erdirilerek, sosyal devlet ilkesinin tam olarak hayata geçirilmesini istiyoruz' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ