Göktürk Fırat

Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı’nda konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türkiye’nin gerilimleri geride bıraktığını söyledi.

Cumhuriyet’in Kuruluşu’nun 86. yıldönümü Rize’de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliklerinde konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türkiye’de gerilimlerin geride kaldığını belirterek, “Türkiye bugün büyük ideallerine, refah, kalkınma ve adalet hedeflerine her zaman olduğundan çok daha yakındır. Bazı dalgalanmalar sizi yanıltmasın Türkiye büyük zorlukları, krizleri, kaosları, gerilimleri geride bırakmıştır.Bu iradeye kuvvetle sahip çıkan milletimizin bugün yaşadığımız zorlukları da aşacaktır.Hiç birimiz karamsarlığa, kötümserliğe teslim olmayalım” dedi.

Hacımüftüoğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Hava muhalefetine rağmen törene halk katılımının yüksek olduğu gözlendi. Vatandaşlar töreni polis barikatlarının ardından izledi. Tören sırasında ağlamakta olan Kurtuluş İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfı öğrencisi Cemile Güngör isimli kız öğrenci protokol tribününe alındı. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu tarafından yanına oturtulan minik öğrencinin, halk oyunları ekibine alınmadığı için ağladığı öğrenildi. Tören resmi geçit ile son buldu. Resmi geçit törenine Rize’de ilk kez Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şubesi’ne mensup polis memurlarının da katılması dikkat çekti. Törenden sonra Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve bazı bürokratlar halkla kol kola kemençe eşliğinde horon oynadı.

 

Editör: HABER MERKEZİ