Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, kentin gelişmesi için her alanda çalışma yaptıklarını, ancak özellikle eğitim, turizm ve sağlık konularının üzerinde daha fazla durduklarını belirtti.

Yapılan çalışmalarla eğitimde belirli bir aşama kaydedildiğini, seviye belirleme sınavlarında gözle görülür bir iyileşme olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Ama hala istediğimiz seviyede değiliz. Öğretmenleri seminerden geçiriyoruz. Velilere ulaşıp, eğitimin veli eğitim boyutunu daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Geçen yıl 20 bine yakın veliye ulaşmıştık. Bu yıl ise daha fazla veliye ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm velilere ulaşmaya çalışacağız. Çünkü velinin olmadığı eğitim sisteminin başarılı olması mümkün değil'' dedi.

Hacımüftüoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin müdürlükte yaptıkları teftiş sonrasında Rize'nin örnek gösterilecek bir konumda olduğunu söylediklerini vurgulayarak, ''Soruşturmaya konu olacak herhangi bir eksikliğin bulunmaması, bizleri son derece memnun etti. Ayrıca Rize'de mesleki eğitimin oranının genel liselere gidenlerden daha yüksek olması da önemli bir avantaj. Henüz istediğimiz yerde olmayabiliriz ama, önümüzdeki yıllarda ilimizde eğitimin çok iyi seviyelerde olacağının belirtilerini görüyoruz. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi geçiyor'' diye konuştu.

Sağlık alanında bu yılın ilk aylarında il merkezinde 82. Yıl Devlet Hastanesinin yeni binasına taşınacağını, Pazar ile Ardeşen arasında yapılan Kaçkar Devlet Hastanesinin da hizmete gireceğini anlatan Hacımüftüoğlu, şöyle devam etti:

''Yeni hastanelerin hizmete girmesi ile il genelindeki yatak kapasitesi bin civarında olacak. Bu hastanelerin açılmasının ardından şu anki eğitim ve araştırma hastanesi, gerçek işlevini yürütebilecek. Böylece Rize'nin sağlık merkezi olma hedefini tutturmuş olacağız. Bundan sonra da hizmet kalitesinin yükselmesine çalışacağız.'' 

Hacımüftüoğlu, turizmde ise bir önce yıla göre belirli bir artış olduğunu, ancak daha fazla olmasının hizmet sunumundaki artışa bağlı olduğuna dikkati çekerek, şu an için daha fazlasına hizmet vermekte zorlanılabileceğini, bu nedenle bu rakamların normal olduğunu söyledi.

Rize'de geçen yıl hesaplanamayacak küçüklü büyüklü afetler yaşandığını anımsatan Hacımüftüoğlu, şunları kaydetti:

''Yıl içinde yaşanan afetlerde toplam 17 kişiyi kaybettik. Gündoğdu başta olmak üzere hemen hemen her ilçede afetlerle karşı karşıya kaldık. Bir daha böyle afetler yaşamamayı diliyoruz. Ancak biz her zaman hazırlıklı olmalıyız. Birimlerimizi oluşturup ihtiyaç duyulması halinde anında müdahale edebilmeliyiz. Afetleri en az zarar ile atlatmak için vatandaşların uyarıları dikkate almaları gerekir. 'Bize bir şey olmaz' mantığının bırakılması gerekir. Teknik bilgiden yararlanmamı gerekiyor. Ev yapılacaksa doğru yerde yapılması lazım. Kimseye danışılmadan başlanırsa, yanlış olduğu tespit edildiğinde geç kalınmış olabilir. Dere yataklarındaki evlerden uzak durulması lazım. Oluşan sorunların çoğu, kendi eksikliklerimizden dolayı oluşuyor. Bu nedenle eksikliklerimizi gidermek için dikkat etmeli, tedbirimizi almalıyız.''


Editör: HABER MERKEZİ