Mustafa BAYRAK

RİZE: RTSO ile Deniz Bank arasında imzalanan protokol de Rize tüccarına 1.33 faizle kredi anlaşması imzalandı.

RTSO sın da düzenlenen imza töreninde RTSO başkanı Ömer Ofluoğlu ile Deniz Bank Rize şube müdürü Özgür Devrim Güvensoy arasında imzalanan protokolde Rize Tüccarına aylık 1.33 faizle kredi anlaşması imzalandı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ömer Ofluoğlu “esnaf ve tüccar olmazsa bankalar olmaz. Son 5 aydır Esnaf ve tüccar zor günler yaşamakta. Bankalarımızın kazandıklarından biraz daha fedakârlık yapmalarını istiyoruz. Bu Tüccar ve esnaf in sırtından kazanılan paralardan biraz geri dönüşüm olmalı. Yaz sonuna kadar esnaf ve tüccarımız zor günler geçirecek. Kredi almak her tüccar ve esnaf a nasip değil bunun da kriterleri var. Zor durumda olan tüccar zaten kredi alamıyor. Durumu iyi olan ise krediye ihtiyaç duymuyor. Kredi almak kolay ancak bunu geri ödemek çok zor” dedi.

Deniz Bank Rize şube müdürü Özgür Devrim Güvensoy ise esnafa can suyu adında kredi vereceklerini söyleyerek ”Son zamanlarda kredi faizlerinde düşüş yaşanmakta şube olarak kendi inisiyatifimizle 30 bin TL verebiliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ