Kendirli Beldesi'nde saat 19.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti;

Sabah saatlerinde ilçe merkezinde karşılaşan 40 yaşındaki Mehmet Demir ile 25 yaşındaki Ertan Köse arasında nedeni henüz belirlenemeyen bir konudan dolayı tartışma çıktı. Vatandaşların araya girmesiyle ayrılan ikili, akşam saat 19.00'da Merkez Mahallesi'ndeki bir kahvehanenin önünde karşılaşınca, aralarındaki tartışma büyüdü.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahlarını çeken ikili, bir birbirine ateş etmeye başladı. Çatışma sonrasında Ertan Köse ile olayla ilgisi olmayan ve kahvede oturan vatandaşlardan 57 yaşındaki İsmail Köse, 30 yaşındaki Ali Öz ve 27 yaşındaki Fatih Özdemir yaralandı.

Yaralılardan Ertan Köse ile İsmail Köse Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi, Ali Öz ile Fatih Özdemir ise Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ertan Köse'nin ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Olayın ardından bir araçla kaçan Mehmet Demir'in bulunabilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Demir'in kaçtığı aracın Kendirli Beldesi'nin kırsal alanında bulunduğu ve Rize İli dışına kaçma ihtimaline karşılık il giriş ve çıkışlarınin tutulduğu öğrenildi. Bu kapsamda bölge illerinin güvenlik güçlerine de konuyla ilgili haber verildi.
Editör: HABER MERKEZİ