Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu daha kapsamlı olarak Rize günleri hazırlıklarının başladığını söyleyerek” Bu yıl ikincisini yapacağımız Rize günlerinde önceki yıl gördüğümüz eksiklerimizi tamamlayarak gireceğiz” dedi.

25–28 Şubat tarihleri arasında Ankara kültür merkezinde yapılacak olan Rize günleri hazırlıkları başladı.
 
Rize valiliğinde yapılan toplantıya Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu, Belediye başkan yardımcısı Osman Karavin, Dernekler federasyonu başkanı Süleyman Basa, il genel meclis başkanı Rahmi Metin ve dernek temsilcileri katıldı.
 
Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu yaptığı açıklamada önceki yıl ilki yapılan Rize günlerine eksiklerini görerek daha iyi hazırlanacaklarını söyleyerek” amacımız daha fazla insana ilimizi tanıtmak, önceki yıl 300 bin dolayında insan Rize günlerine katıldı. Bu yıl amacımız 400 bini geçmek. Daha çok genç kesime hitap etmek istiyoruz. Bu yıl ilk kez Üniversitelerimizi de Rize günlerine çağıracağız. Rize dışından olan gençlerin katılımını sağlamak istiyoruz. Amacımız ilimizi o gençlere tanıtmak. 4 gün sürecek olan Rize günlerinde tüm değerlerimiz ile katılacağız. Burada uzun yıllar birbirini görmeyen Rizelilerin kavuşması olacak. Şu an talep toplama dönemindeyiz” dedi.
 
Hacimüftüoğlu “Her talebi değerlendiriyoruz. Rize’nin kültürünü yaşatmak, geçmişini ön plana çıkartacak tüm aktivitelere yer vereceğiz” dedi.
 
Rize dernekler federasyonu başkanı Süleyman Basa ise 19 Şubat ta Milli piyangonun Rize adına çekiliş yapacağını söyleyerek” Trabzon günlerinin ardından 3 gün sonra Rize günlerini yapacağız. Rize mimarisiyle , kültürünü başkente taşıyacağız. Yerel sanatçılarımızı sizin sayenizde Rize günlerine çağırıyorum. Her isteyen sanatçımız bizleri arayarak katılmak istediğini belirtebilir” dedi.
Editör: HABER MERKEZİ