Rize emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre şehir içinde çekilen araçların maliyetlerinin 50 TL olduğu bildirildi.

 

Rize emniyet müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada şehir merkezinde trafiği engelleyecek veya yasak bölgelerde araçlarını park eden araç sürücülerine uygulanacak cezaların belirlendiği bildirildi.

 

Buna göre yasak yerlerden araçların çekilmesi ve muhafaza altına alınmasının bedeli olarak otomobil, minibüs ve kamyonetler için araç çekiş ücreti 40 TL, Park ücreti giriş, çıkış 5 TL, günlük kalım ücreti ise 7 TL olarak belirlenirken Otobüs ve kamyonlar için çekici ücreti 50 TL, Park ücreti giriş, Çıkış 7 TL, günlük ücreti ise 10 TL olarak belirlendi.

 

TIR ve dorse için ise çekim ücreti 80 TL günlük ise 15 TL ödeyecekler, Motosikletler için ise çekim ücreti 15, günlük ise 2 TL ücret alınacak.

 

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre çekilen araçların on beş günden fazla kalan araçlar için yüzde 50 indirim uygulanacağı gece 24 ile 06 saatleri arasında yapılan

araç çekimlerinde ise yüzde 50 artış gece tarifesi uygulanacağı bildirildi.

 

Ayrıca belediye sınırları dışında olan çekim ücretlerinin 40 TL ve kilometre başına 3 TL ekleneceğe belirtildi.

 

Rize emniyet müdürlüğü önceki gün yaptığı uygulamalarda 51 araç sürücüsüne 7500 TL para cezası uygularken 9 aracın ise bazı işlemler ve icra takibi nedeniyle parka çekildiği bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ