Dilek ASLAN

Rize Bezi Tanıtım ve Satış Eğitimi projesi ve Doğal Gaz Tesisatçılığı Eğitim Projesi Sertifika töreni yapıldı.


Rize İli Ardeşen ilçesinde Rize Bezi Tanıtım ve Satış Eğitimi Projesi ve Doğal Gaz Tesisatçılığı Eğitim Projesi Sertifika töreni yapıldı.
 


Törene Rize Valisi Kasım Esen, Eski Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Ardeşen, Pazar, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin, Güneysu, Derepazarı, Kalkandere Kaymakamları, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma üsteğmen Rafi Köseoğlu, Ardeşen Belediye Başkan vekili Avni Kâhya, Ardeşen M.Y. O.Müdürü Yrd. Doç. dr. Ahmet İshakdemir, İl ve İlçe Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

Törene Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. DOKAP Müdürü Gülden Yenigün Proje hakkında Kısa Bilgiler verdi.

Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç bir konuşma yaptı. “Günümüzde, Yapılan eğitim projesinin ne kadar önemli olduğunu, bölgemize doğal gazın gelmesiyle mezun olan kursiyerlerimizin yetişmiş ara eleman eksiğini giderecektir” dedi.
 


Vali Yardımcısı Kubilay Ant “ İstihdam sorununu çözmek amacıyla mevcut kaynakların harekete geçirilmesinde bu kursların büyük katkısı olacaktır” dedi.

Vali Kasım Esen “ Doğal gazda Ara eleman sıkıntısı çekmekteyiz. Rize’ye doğal gaz gelmesiyle birlikte yetişmiş eleman sıkıntısı giderileceği gibi Merkez ve ilçelere daha kısa sürede alt yapı hizmetleri sunulmuş olacaktır. Bu tip Projelerle toplumu katılımcı bir yönetim haline getirmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika töreni yapıldı. Tören sonrası toplu olarak stantlar gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.

Bu proje Avrupa Birliği ve Devlet Planlama Teşkilatı Desteğiyle Ardeşen Kaymakamlığı Köyleri Kalkındırma birliği tarafından yürütüldü. Dersler 3 Mart’ta başladı. Ekim ayının ilk haftası sona erdi. 47 Kişi Doğal gaz Tesisatçılığı Eğitim Projesi Sertifikası almaya hak kazandı. Rize Bezi Tanıtımı ve Satış Eğitimi Projesinde 46 kişi sertifika aldı



Editör: HABER MERKEZİ