Dilek ASLAN

Öz Gıda İş Sendikasında yıllarca profesyonel sendikacılık eden Mustafa Söylemez, Öz Gıda İş Sendikasında ki antidemokratik uygulamalar nedeni ile istifa etti.

Söylemez Rize’ de yaptığı açıklamada, Hak İş’te tek adam devrinin başladığını, seçimle genel birçok başkan ve yönetici arkadaşımız bir gecede üzerlerinden adeta tanklar geçirilerek görevlerinden alındı diyen Öz Gıda İş Sendikası İstanbul Eski Şube başkanı Mustafa Söylemez Öz Gıda’da yaşanan anti demokratik uygulamaları protesto ederek yıllarca hizmet ettiği Öz Gıda iş sendikasından istifa ederek Tek Gıda İş Sendikasına geçti. Söylemez Öz Gıda İş Sendikasında yaşanan anti demokratik uygulamalarla ilgili şunları söyledi, “1983 Aralık Ayında başlayan işçilik yaşamım ve Ülker Gıda Sanayi’ inde 4 yıl temsilcilik, 4 yıl Baş temsilcilik ve 1995 yılında başlayan profesyonel sendikacılık yaşamımda 2007 Mayıs ayında Anti-Demokratik bir biçimde kesintiye uğraması. Özgıda-iş Sendikası çatısı altında yaptığım emek ve onur mücadelesi hep haklının yanında haksızın karşısında dimdik durarak geçti. Bu vesile ile geçmişimle iftihar ediyor, birlikte iken haklının yanında haksızın karşısında duran birlikte çalıştığım emekçilere ve emek dostlarına selam olsun diyorum. Özgıda-İş Sendikası’nın emeğin onur kalesi ilkesini ne yazık ki Salim Uslu’nun başkanlığında yitirmeye başladığını acı acı yaşadık. Zaman oldu karşı çıktık zaman oldu ilkeli sendikacılık adına fikirlerimiz ayrıştı. Tavrımız ilkeli sendikacılıktan yana oldu.

İşverenin Özgıda-İş Sendikasını ele geçirme operasyonu olan 2007 Nisan ve Mayıs ayında başlayan Salim Uslu’nun adeta işverenin taşeronluğuna soyunarak Genel Kurulun karar verdiği Sendikanın Ana tüzüğünü değiştirmesi, tek başına delege yönetmenliği tayin etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu durum karşısında ya susacaksınız onursuzca kişisel ikbaliniz için gelişmeleri seyredeceksiniz, ya da işveren taşeronlarına sendikal ve sendikacı diktasına karşı emek ve onur mücadelesi vereceksiniz. Geçmişteki Genel Kurul’da seçimlere yedek 1’den girmeme rağmen asil’lerden daha çok oy aldığım bilinmektedir. Görüşmelerden bir netice alamayınca 1 Mayıs 2007 tarihinde yasal hakkımı kullanarak boşalan Merkez Yönetim de göreve başladım ve o saatten sonra demokrasi havarisi, insan hakları nutukları çekenler her türlü hileye zorbalığa başvurarak sendikal hareketin yaşamadığı yüz karasını yaşayarak 1. Yedek dururken 4. Yedeği göreve getirdiler” dedi.

ÇAYKUR EMEKÇİLERİNE SESLENİYORUM!

Bu kartondan aslanları iyi tanıyın ona deyin ki, hayatında işçilik yaptın mı? Bir gün olsun emeği savundun mu? Ve sen kim adına buradasın? Görevin ne? Şunu da sorun, eskiden Türkiye siyasetine Amerika’nın görevlendirdiği bir Kemal Derviş klasiği vardı. Yoksa sen derin güçlerin pardon derin sermayenin taşeronu Kemal Derviş misyonunu mu üstlendin?

İddia ediyorum Ülker Gıda Sanayisinde çalıştığını söyleyen bu arkadaş Ülker’in Topkapı’ daki fabrikalarından fazla değil10 tane sendikalı işçi ismi yazsın yeter. Dostlar gerçekten içim yanıyor üzülerek de olsa Özgıda-İş sendikasının Salim USLU’nun kini ihtirası sonucu ne hale geldiğinin bilinmesini istiyorum. Mayıs 2007 den sonra Sendikanın yapılanması incelendiği zaman Genel Sekreterliğinde bir işveren vekilinin, İstanbul 1 Nolu ve 3 Nolu ve Ankara Şube Başkanlıkları’nda birer işveren vekillerinin bulunduğunu göreceksiniz. Ne üzücü ki muhafazakâr olduğunu iddia eden (bence kullanan) Salim Uslu’nun gerektiğinde eski TKP’ lilerle, ateistlerle hatta Musevilerle malum kendileri ünlü para spekülatörü George SOROS’ u çok sever ya? Yani çıkarları, kişisel ikbali kendi krallığının devamı için nasıl onlarla birlikte olduğunu artık bilmeyen yok. Bu vesileyle Karadeniz emekçilerinin de bilmesini istiyorum. Sendikalar ve Sendikacılar (kol kırılır yen içinde kalır) yaklaşımından; çifte standardın, ikiyüzlülüklerden, sahte demokratlıktan, konfurma kafa yapısı ve kapıkulu sendikacılığından vazgeçmedikleri sürece sendikal hayatta canlanma olamayacağı gibi, temsil ettiğimiz kitlenin yüzü gülmez. Dostlar bütün bu hakikatleri haykırabilmem için bir platform ve zemin gerekliliğini herkes bilir. Bu zeminin TEKGIDA-İŞ Sendikası olduğunu bildiğim için buradayım. İnançlarım ve ilkelerim doğrultusunda dün olduğu gibi kişisel hesap yapmadan emek mücadelesi vereceğimi herkes bilmeli.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ