Emniyet Müdürü Demirtaş yaptığı açıklamada, Rize'de asayiş olaylarında azalma kaydedilmeye başladığını belirtti. Geçtiğimiz yıl Rize'de ilk üç aylık dönemde beş cinayet yaşanırken bu yılın aynı döneminde cinayet olayı yaşanmadığını vurgulayan Demirtaş, 'MOBESE sisteminin devreye girmesi ile mala karşı işlenen suçlarda yüzde 60 azalma, suçluların yakalanmasında yüzde 60 artış yaşandı. Bu yıl içerisinde Rize Valisi Zekeriya Şarbak'ın da destekleriyle 60 olan kamera sayımızı 90'a çıkartarak daha iyi hizmet vermeyi, halkın güvenini artırmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Çocuk yaştaki suçluların rehabilite edilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu konuda birtakım eksikliler bulunduğunu dile getirdi. Demirtaş, son yıllarda yabancı uyruklu kişilerin işlediği suçlara karşı da çok önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, uyuşturucu ve insan ticareti yapan yabancı uyruklu çetelerin çökertildiğini ifade etti. Uyuşturucu ile ilgili suçlarda azalma olduğunu söyleyen Demirtaş, polisin 24 saat hizmet anlayışında olduğunu kaydetti. Vatandaştan yardım isteyen Demirtaş, olayları kendi başlarına çözmeye çalışmamalarını örneklerle anlattı.

Bu arada Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Türk Polis Teşkilatının 164. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilde yılın polisi seçilen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Gürgin'i plaket ve altınla ödüllendirdi.
Editör: HABER MERKEZİ