Mustafa BAYRAK

İyidere –Rize hattında çalışan 83 minibüs şoförü İyidere ilçesinde yol kapatarak eylem yaptı. 83 minibüs şoförünün katıldığı eylemde emniyet müdürlüğü geniş önlem alırken trafik tamamen yola kapatıldı. Yolun tek şeridinin trafik e açımlısını isteyen emniyet yetkilileri uzun süren pazarlık sonucu tek şeridi trafiğe açtırırken minibüs şoförleri İyidere merkez ilçeden yolcu aldıkları zaman kendilerine cezalar yazıldığını söyleyerek ”40 yıldır bu yoldan yolcu alıyoruz, İyidere belediye başkanı bu hatta yeni otobüsler almak istiyor, il trafik komisyonu bu karara karşı, duraktan yolcu aldığımızda ise ardımızdan cezalar kesiliyor” dediler.

İyidere minibüsçüler kooperatif başkan yardımcısı Erdal Bayraktar ise ”83 İyidere li şoför olarak 40 yıldır bu yolda çalışıyoruz. Rize –Trabzon ve Rize –İyidere hattında çalışıyorz. Araç ruhsatlarında o tarihlerde İyidere-Rize yazdırmak istediğimizde emniyet ve şoförler cemiyeti buna gerek yok dediler. Ruhsatlarımızda Rize-Trabzon yazdılar. Ancak 40 yıldır bu hatta bizler çalışıyoruz. Araçlarımızın fazlalığından dolayı bir ayda her araç 10 gün yatmakta. Bu halde iken İyidere belediyesi yeni halk otobüsü almak istedi. Bu konuda il trafik komisyona başvurdu, Rize belediye başkanı ise bizim yanımızda yer alarak 83 araç var zaten yeni araçlara gerek yok diyerek doğrudan yana olmuştur” dedi.

Minibüsçüler yakında toplanacak olan il trafik komisyonda bazı minibüslerin ruhsatlarının Rize-İyidere olarak değiştirilmesini isteyerek ”İyidere belediyesinin bu talebinin il trafik komisyondan geçmesini istemiyoruz aksı halde 83 minibüsçü olarak ekmeklerimiz elimizden alınmış olacak” dediler.

İyidere merkez ilçede sahil yolun kapatan minibüsçüler yaklaşık yarım saatlik yol kapatmanın ardından toplu halde toplu halde şehir merkezine gelerek sessizce dağıldılar.

Editör: HABER MERKEZİ