Şarbak, ildeki bir restoranda onuruna verilen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, bu akşam itibariyle Rize Valiliği görevinden ayrıldığını belirterek, ''Bundan sonra da yine sizlerle olacağız. Buranın kalkınması, güzelleşmesi, büyümesini arzu ediyoruz. Rize Valiliğine atanan, çok değerli bir meslektaşım. Rize'ye güzel hizmetlerde bulunacaktır'' dedi.

Rize'de 8 ay görev yaptığını hatırlatan Şarbak, ''Bize verilen, tanınan imkanlarla her şeyin en iyisini yapmaya çalıştım. Ben bireysel olarak işin tantanasında değildim. Bu makamları saltanat makamı değil, sorumluluk makamı olarak gördüm. Şu anda da bu sorumluluktan kurtulmuş oluyorum'' diye konuştu.

Rize'de görev yaptığı kısa sürede bazıları ile tartışmış, bazıları ile kavga etmiş olabileceğini kaydeden Şarbak, şöyle devam etti:

''Ben biraz kavgacı, geçimsiz bir adamım. Kaynak istediniz 'kaynak yok' dedim. Hakikaten de yoktu. Kaynaklar kamu yararına tahsis edilmiştir. Sizler temsil ettiğiniz grubun yararına umumi yararı göz ardı edebiliyorsunuz. Ama benim görevim bu kaynakları kamu yararına kullanmaktır. Ömrün boyunca kamu kaynaklarını yerinde kullanmaya çalıştım. Bundan sonra da böyle yapacağım.

Bu ülkede hakikaten kamu kaynakları yerinde kullanılmıyor. Kaynak etkinliği bir türlü sağlanamıyor. Bunun için bazıları bana 'sen fazla düzgün adamsın, esnemiyorsun' diyor. Evet esnemiyorum. Çünkü sağlam durmak lazım. Sağlam durmakta fayda var. Bazılarını üzmüş olabiliriz. Herkesi memnun etmem mümkün değil, şart da değil. Ama kamunun memnun olması çok önemli. Arkanızdan genel olarak insanların 'evet iyi yöneticiydi' demesi benim için yeterlidir.''

Makamların gelip geçici olduğunu, ama yeteneğinin kendisinde olduğunu ifade eden Şarbak, ''Bu mesleği her yerde icra edebilirim. Dolayısıyla arkamdan her zaman 'Zekeriya Şarbak az kaldı, ama iyi yöneticiydi' demelerini arzu ederim'' dedi.

Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Talu, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, İl Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, vali yardımcıları, daire amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı yemeğin ardından Şarbak, yemeğe katılanlarla vedalaştı.

Şarbak, yarın Valilikte düzenlenecek törenin ardından ilden ayrılacak.

Editör: HABER MERKEZİ