Çayeli bakır İşletmelerinin Genel Müdürü Iain Anderson, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu’nu makamında ziyaret ederek Madenli Maden mahallesindeki ev ve arazilerdeki çatlamalar ile toprak kaymalarından dolayı mahalle halkının ulusal medyaya yansıttığı sorunlar ile ilgili konular ele alındı.

Belediye Başkanlık makamındaki görüşmeye ÇBİ’nin genel müdürüne işletmenin genel müdür yardımcılarından Dr. Sabrı Altınoluk ile Halkla ilişkiler ve güvenlik müdürü Yavuz Altay görüşmeye katılırken, Başkan Mustafa Tüyloğlu’na da Encümenlerden Ahmet Şişman, Necip Yazıcı ve Davut Öztürk eşlik etti.

Akşam saat 17`de başlayan görüşmenin gündeminde ÇBİ’nin Maden mahallesindeki ev ve arazilerdeki çatlamalar ile toprak kaymalarından dolayı mahalle halkının ulusal medyaya yansıttığı sorunlar ile ilgili konular ele alındı. Başkan Mustafa Tüyloğlu görüşmede bölge halkının sorunlarını dile getirirken özellikle Maden mahallesinde gözle görülür ev ve arazi hasarlarından dolayı mahallenin tamamen istimlak yoluyla boşaltılmasını istedi. Başkan Tüyloğlu; Mahkemelerin çözümünden değil rıza en anlaşma yoluyla bu işin çözülmesinden yana olduğunu belirterek, işletme ile halkın arasında arabulucu olacağını söyledi.

Çevrede oluşan hasarların kaynağının maden işletmesinin olduğu gerekçesiyle uzun uzun tartışılan konular için ÇBİ genel müdürü Iain Anderson ileriki günlerde mahalle halkı ile toplu olarak görüşmek isteğini belirterek, sorunların çözülmesi içinde tarafsız komisyon kurulmasından yana olduğunu söyledi. İkili görüşmede ÇBİ ile süre gelen görüşmeler ele alındı. (Madenlim.com)

Editör: HABER MERKEZİ