Rize'nin Çayeli ilçesinde Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlanıyor. Başta Çayeli Müftülüğü olmak üzere Yağmur Derneği ve Semerkant dernekleri kutlamalarda çeşitli programlar düzenliyor. Çayeli Müftülüğü Kuran Kursları arasında bilgi yarışması, futbol turnuvası ve bayanlara özel program düzenlerken Semerkant derneği de kurduğu 'Efendimiz' çadırında bir hafta süresince sohbet programları, her öğlen yemek ikramı, konferanslar tertip ederek kutlu doğum haftasını kutluyor.

Yağmur Derneği, Çayeli müftülüğü ile ortaklaşa kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde şehrin merkezinde belediye meydan parkında, Kutlu Doğum ve Kutsal emanetler sergisi açtı. Açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve ilçe müftüsü Mehmet Ceylan’ın birlikte yaptıkları sergide vatandaşlara Gül Muhammet Çeşmesinden şerbet, lokum ile pilav üstü kavurma ikram edildi.

Sergide Kutsal emanetlerin tabloları ile şahika koleji öğrenci ve öğretmenlerin efendimizle alakalı yaptığı resim ve tablolar sergilendi. Sergide en fazla ilgiyi Kâbe maketi gördü. Bazı vatandaşları Kâbe maketi etrafını da gezerek sembolik tavaf yapması serginin en ilginç yönlerinden biriydi.

Serginin açılışında konuşan İlçe kaymakamı Mehmet Aktaş, “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan, efendimizin mesajlarını daha iyi anlamamıza katkıda bulunacak böyle bir çalışmayı yapanları tebrik ediyorum” dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’ın yaptığı dua ile sergi açıldı.

Öte yandan Çayelili hayırsever bayanların hazırladığı ve geliri ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına olan kermes düzenlendi. Uzun sokak bereket pastanesi yanındaki kermesin açılışını da İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptı. Aktaş kermeste emeği geçen herkese teşekkür etti. Kermes Çarşamba gününe kadar (Çarşamba dahil) devam edecek. Hayırseverlere duyurulur.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ