Rize'de kurulan pazarda alıcı bekleyen kurbanlıklardan küçükbaş hayvanlar 250 ile 400 YTL, büyükbaş hayvanlar ise bin 750 ile 3 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Derepazarı ilçesinde kurulan kurbanlık hayvan pazarına gelen hayvan yetiştiricileri, hayvanlarını satışa sunmaya başladılar. Genellikle Ardahan, Kars ve Erzurum'dan gelen hayvan besicileri, kurulan barakalarda kurbanlık alacak kişileri bekliyor. 

Kurban Bayramına daha 10 gün olması nedeniyle sakin olan pazarda küçükbaş hayvanlara 250 ile 400, büyükbaş hayvanlara ise bin 750 ile 3 bin YTL arasında fiyat biçiliyor.

Ardahan'dan gelerek pazarda kurbanlık hayvan satan Kadir Aydın, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini, hemen hemen aynı olduğunu söyledi. 

Kurbanlık hayvanlara ağırlığına göre fiyat biçildiğini belirten Aydın, ''Kurban Bayramına daha uzunca bir süre olması nedeniyle pazarın ilk günlerinde fazla alıcı gelmiyor. Kurbanlık pazarları genellikle bayrama birkaç gün kala hareketlenir. En fazla da bayramdan iki gün önce ve arefe günü hareketlilik olur'' dedi. (haber7)

Editör: HABER MERKEZİ