Rize’nin Çayeli ilçesinde etkili yağmur sonrasında sel felaketi meydana geldi. Yamaç Köyü’nde yaşanan heyelan sonucu iki katlı bir evin alt katı tamamen kapanırken ev sahibine ait araçta hasar meydana geldi. Latifli Köyü’nde ise birçok yerde toprak kayması meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, İlçeye bağlı Yamaç Köyü’nde Kadem Usta ya ait iki katlı evin alt katında yaşanan heyelan sonucu ev göçük altında kaldı. Kadem Usta’ya ait araçta da maddi hasan meydana geldi. Daha sonra yaşanan felaketin ardın olay yerine ev sahibi tarafından kendi imkanlarıyla temin edilen eder(makine) evin etrafını açtı. Latifli Köyü’nde ise istinat duvarı çalışması yapılan alanda toprak kayması sonucu su boru hattının patlaması sonucu yaşanan heyelanda Osman ve İbrahim Suiçmez’e ait iki katlı evin üst katı çamur seli içerisine kalarak kullanılmaz hale geldi.  Yine Latifli Köyü’nde A.Ali Bayraktutan’a ait evin girişinde yaşan heyelan sonucu ev boşaltıldı. Latifli Köyü’nde bulunan Ihlamurluk Çay Alım yerinin arkasında toprak kayması meydana geldi.

İlçe İl Özel İdaresi ve Çayeli Belediyesinin ekipleri araçları sel felaketinin yaşandığı yerlerde çalışmalarını yoğun bir şekilde devam sürdürüyor.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ