Bayram Ali KAVALCI

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi(İBB) İştiraklerinden olan Konut A.Ş’nin Rize- Çayeli ilçesinden olan Genel Müdürü Musa Yetim, beraberinde Hindistan, ABD, Çin, Dubai, Gana, Kore ve Japonya’dan oluşan 20 şehir planlamacısı ile memleketinde düzenlediği gezinin ilk durağında, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi ziyaret etti.

Birçoğu Profesör olan, mesleklerinde dünya çapında kariyer yapmış şehir planlamacılarını Çaykur Araştırma Çay bahçesinde ağılayan Genel Müdür Ekrem Yüce; Yaş çay bitkisi, laboratuar, yeşil çay, siyah çay, beyaz çay ve Oolong çay çalışmaları ile ilgili birçok ülkeden oluşan yabancı misafirlere 100 yıl paketleme fabrikasını da gezdirip, her çeşit çaydan tattırıp, artık sürekli Çaykur çayı tüketmelerini ve her konuda merak ettiklerini, Genel Müdür Yüce’nin var olan kendi İngilizcesi yanında ana dili gibi İngilizce konuşan Konut A.Ş. Genel Müdürü Musa Yetim’in katkıları ile bilgilendirip, şehircilik konusunda Rize’ye yatırım yapmaya davet etti.

Konut A.Ş Genel Müdürü Musa Yetim; “Sayın Yüce, eski bir arkadaşım ve mesleğinde başarılı bir ağabeyimizdir. Dünyanın önemli şehir planlamacı ve her biri mesleğinde filozof olan şehir planlamacısı yabancı misafirlerimi memleketime getirerek, Rize’de şehircilik yapılanması noktasında tespit ve gözlemlerini alarak gelecekte Rize coğrafyasında nasıl bir şehir planlaması gerekebilir izlenim ve fikirlerini paylaşacağız. Coğrafi olarak Rize’mizin doğa ve çevresinden çok etkilendiler. Bu çalışmalarımızı İstanbul’da değerlendireceğiz. Bizler Konut A.Ş olarak Şehrin coğrafi yapısı ve Arsa ve arazi geliştirmek, ofis, konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, hastane, otel, ticari depolar, ticari parklar ve buna benzer gayrimenkullere yatırım yapmak, bina arsa ve araziden oluşan gayrimenkullere İ.B.B. adına yatırım yapmak. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz %35 pay oranı ile iştirak etmektedir. İstanbul’umuzda deprem riskine karşı konuta dönüşebilen çadır kent mekânları üretmek, inşa etmek için arazi ve arsa almak ya da irtifak tesis etmek suretiyle projelendirmek. İstanbul’umuzda yeni teknoloji ve finans merkezi olabilecek mekânların seçimi için alansal ve ekonomik boyutlu projeleri gerçekleştirmek. Sayın Genel Müdür Yüce arkadaşımızın ziraat bahçesi ve 100 yıl paketleme çay fabrikasında ki inceleme ve gezilerimizde misafirlerimize ve şahsıma göstermiş olduğu yakın ilgi, bilgi ve misafirlerimize alakasından çok memnun ve mutlu ayrılıyoruz. Çaykur’u uluslararası bir ekonomik dev haline getiren Sayın Yüce ‘yi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. 

Editör: HABER MERKEZİ