Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşu törenleri sırasında eline silah verilerek havaya ateş ettirilen iki kız çocuğun Rizeliye yakışır biçimde ateş ettiğini söyledi.

Başkan Bakırcı, “Bu ülkenin kurtuluşunda 7’den 77ye kadar herkes kadını ve erkeği ile silah kullanmıştır. Rizeliler bu işe biraz daha yatkındır. Buda temsili bir gösteriydi, zannediyorum orada kızımıza verilen silahla Rizeliye yakışır bir şekilde ateş etmiştir. Bu geçmişte analarımızın, ninelerimizin yaptığı işin tekerrürüydü. Kurtuluş bayramlarında bunlar olur. Olması gerekiyor. Belki ufak kız çocuğunu kötü örnek olarak adlandırılabilir ama ben buna katılmıyorum. Kurtuluş savaşı silahlı olmuştur, temsili de silahla oluyor” dedi.

Bakırcı, “Kendimde tüm Rizeliler gibi kanunlar çerçevesinde silah taşıyorum. Köyde gençlerimizi yeğenlerimizi zaman zaman silah atmaya alıştırıyoruz. Rizelilerin genlerinde bu vardır. Türklüğün genlerinde at,avrat,silah diye bir atasözü var. Bu işi bir magandalık olarak değerlendirmemek gerekir. O olayda kızımızın heyecanı içerisinde gelişmiştir. Bende devletin verdiği ruhsatlı silahı uzun yılladır taşıyorum. Rizelilerinde büyük çoğunluğu ruhsatlı silah taşıyor” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ