Hasret özlem bitti. Nihayet Rize’deyiz. Rize bildik Rize. Liman Lokantası’nda yemek yiyoruz. Bir Hemşerim diğerine üzücü bir haber veriyor : “Yahu filancının Ahmet öldü, biliyormusun? Diğer hemşerimizin yanıtı tam gündelik fikra : “Yahu dün görüştük bana niye öleceğini demedi” .Acıya gülmek bu olsa gerek.

Şeytanın Arkadaşı

Yine Karakan Büfe’nin arkasında oturuyoruz. Bir arkadaş diğerinin hac hatıralarını anlatıyor : Hac görevini eksiksiz yerine getirdi. Yalnız şeytan taşlamaya başladığında orada bulunan bir tanıdığı “dur ne yapıyorsun kırk yıldır arkadaşlık ettin onla şimdi taş atıyorsun ona” demiş.

Meydanda Horon

Rize Gerçekten bir alem. Yaz güneşi yıllık iznime eşlik ediyor.  Secim sonrası yaşanan bir sessizlik hakim şehirde. Rize’ye ilk ayak bastığımda seçim sonuçlanmış meydanda kutlamalar yapılıyor, horonlar ediliyordu. Muhalif yapısı ile bilinen bir arkadaşımın yanına gidiyorum. “Seçimi nasıl değerlendiriyorsun” dediğimde “ Allah bu meydanda horon oynamayı bize nasip etmeyecek mi? Cevabını alıyorum.

Rizespor, Rizelileri Küstürmüş

Rize ve Rizespor ufkunu geliştirmeli. Bir zamanlar Rizelinin dilinden düşmeyen Rizespor artık Rize sokaklarında, esnaflar arasında adeta hiç konuşulmuyor. Her yıl kombine bilet alan bir arkadaşım bu yıl almadığını ve alıpta Rizespor’u küçülten yönetime destek sağlamak istemediğini söylüyor. Rize halkı ve Rizespor arasında kopukluklar biran önce giderilmeli. Rizespor Rizelilerindir. Yönetim, Teknik kadro ve futbolcular birer emanetçidir.

Rize Kalesi ve Çin Setti

Rize Kalesi ile ilgili Rize Valisi Sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun bir düşüncesi olduğunu Rize’de görevli bazı yetkililerden duyuyorum. Eskiden Rize Kalesi surları Rize şehir merkezine kadar inermiş. Sayın Vali bir proje ile bu surları yeniden oluşturacak ve Rize şehir merkezinden Çin Setti üzerinde yürür gibi Rize Kalesi’ne çıkılacakmış. Ayrıca Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Eski Acil Servisi yanında bulunan ve kaleye uzanan gizli geçit açılacakmış. Çok güzel düşünceler bunlar..

2. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Rize 2. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’ne ev sahipliği edecek. Bu çok kapsamlı etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum. İlkini gururla izlemiştim.Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Sırbistan, Slovakya, Macaristan, Polanya, Hırvatistan, Romanya ve Bosna Hersek ekipleri etkinliğe katılacak. Etkinlik Rize Merkez, Çayeli, Pazar, Fındıklı, Arhavi ve  Murgul’de düzenlenecek. Bir çok ünlü ses sanatçısı 05-11 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak bu etkinliğe renk katacak. İzlemenizi tavsiye ederim

Editör: HABER MERKEZİ