Mustafa BAYRAK

Karasu köyü muhtarı Nuri Yılmaz heyelanda sadece esnafa biraz yardımda bulunulduğunu söyleyerek ”Ekili alanlar gitti, köy yollarında oluşan heyelanlara destek verilmedi” dedi.

Sağanak yağış ile birlikte Rize de en çok zarar gören köyler arasında yer alan Karasu köyü devletten yeterli destek alamamaktan yakınıyor.

Sel ve su taşkınına uğrayan Karasu köyünde esnafa bir dizi yardımlar yapıldığını söyleyen Karasu köyü muhtarı Nuri Yılmaz köy yollarında yapılması gerekenlerin yapılmadığını söyleyerek ”Birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Yollar koptu, su şebekemiz çöktü. Özel idare sadece su borusunu verdi ve bizim yapmamızı istedi. 3 kilometrelik su borusunu döşemek için 15 milyar lira gerek, köylünün sırtı bunu kaldırmaz. Çay bahçeleri zarar gördü, vatandaştan para isteyemeyiz. Özel idareden istedik vermediler” dedi.

Muhtar Nuri Yılmaz Rize ziraat odasının belli bir yardım yaptığını söyleyerek ”Ziraat odası başkanı ve yönetim kurulu köyümüze belli oranda yardım yaptı. Ancak Ticaret borsası her ay üreticilerden yüzde 2 kesmesine rağmen bugüne kadar köyümüze bile gelmedi. Ticaret borsası bu günler için var olmalı” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ