Rize'nin Çayeli İlçe Belediyesi ekipleri, mahallelerde yol açma çalışmalarının ardından cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını süratle tamamladı.

Yoğun kar yağışı birçok yerde hayatı felç etmesine rağmen, Çayeli Belediyesi'ne bağlı ekiplerin planlı çalışmaları sonucu ilçedeki yollarda kar yüzünden olumsuz yönde herhangi bir sorun yaşanmadı. Kar yağışlarının başlamasından sonra önlemini alan Çayeli Belediyesi ekipleri 24 saat boyunca iş makineleri ile beraber harekete geçerek planlı bir şekilde çalışarak, kısa bir sürede ilçedeki ana yollar ve ara sokaklardaki yolların temizliğini gerçekleştirdi. Kar yağışı, şehir merkezinde 30 santim, yüksek mahallelerde ise 60 santime ulaştı.

Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, yaptığı açıklamada, kar yağışının başlamasıyla beraber Belediye Başkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda on kişilik belediyemiz ekiplerinin özverili çalışmasıyla yoğun bir mücadele ile temizleme seferberliği başlattıklarını belirtti. Baltacı, “önce mahalle yollarımızın açılmasıyla başladığımız çalışmaların ardında ana arterler ile cadde ve sokakların temizleme çalışmaları sürdü. Aynı zamanda çalışmalar sırasında Köprübaşı köyünde hamile bir bayanın alınması için yol açma çalışmasına yapılarak hastaneye kaldırıldı. Bunun yanı sıra bize ulaşan her türlü şikayeti çözmeye gayret ettik ve köy yollarının açılması içinde çalışmada bulunduk.”

 

 

 

 

 

Sistemli bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Baltacı, “belediyeciliğimizin gereği olan Çayeli halkına hizmet sunmaya çalıştık.  Çarşı içerisinde yaptığımız temizleme çalışmaları sırasında bizlere destek olan Aktaş Ticaret’e ve Madenli Kooperatifi’ne teşekkür ediyoruz. B Formun ÜstüFelediyenin ve diğer kurumların tüm imkanları seferber edilerek. Ekiplerimiz başlattığı çalışmalar geceli gündüzlü devam etti. Ekiplerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ