Rize'de, vatandaşların tepkisine sebep olan kaldırım işgalleri için düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kaldırım işgaline kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Bakırcı, ilk olarak yaya trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerde yapılan uygulamanın büyük bir hassasiyetle devam ettiğini ifade etti. Bakırcı, 'Bu kapsamda, Menderes Bulvarı, Cumhuriyet, Atatürk, ve Kazım Karabekir caddelerinde zabıta ekipleri tarafından sabah saat 06.00'dan, gece saat 21.00'a kadar devam eden uygulamalar 2 ay takip edilecek. Yapılan işgaliye çalışmaları daha sonra kısım kısım Rize Merkezin genelinde uygulanacak.' dedi.

Özellikle açıkta satılarak halkın sağlığını tehdit eden temel gıda maddelerinin tümünün dükkan içine alınmasına özen gösterileceğini vurgulayan Başkan Bakırcı, şunları söyledi; 'Rize'de yaşayan herkesin rahatı için çalışmalarımıza büyük bir özveri göstererek devam ediyoruz. İnsanımızı memnun eden işgaliye çalışmalarını genele yayarak devam edeceğiz. Halkımızın mağdur olduğu kaldırım işgallerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.'

Editör: HABER MERKEZİ