Dilek ASLAN

İşçiler için İyidere Belediyesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Mete, Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Şube mali sekreteri Halil İbrahim Toprak ile 21 belediye çalışanı katıldı. Törende konuşan Hizmet-iş Sendikası Rize şube başkanı Mehmet Alaca, sendikalarının hızla büyüdüğünü belirterek İyidere Belediyesinde çalışan 21 işçinin sendikalarına katılmasıyla Türkiye genelinde 860. belediyenin kendilerine bağlandığını söyledi.

Alaca, 'İşçi arkadaşlarımızın daha önceki bağlı bulundukları sendikaları arkadaşların hiç bir sorunu ile ilgilenmemiş onları mağdur etmiş. Aynı işte çalışan aynı işi yapan işçiler arasında 300–400 YTL maaş farkı oluşmuş. İşçiler ile Belediye arasında iyi bir köprü kuramamış. Bu nedenle işçiler Hak-İşe bağlı Hizmet-İşe geçti. Biz işçilerimizle birlikte el ele vererek işverenle aralarında iyi bir köprü kuracağız. Onlar için çok daha iyi sözleşmeler yapacağız. Her türlü sosyal haklardan yararlanmalarını sağlayacağız. Artık işçi kendi sorunu ile ilgilenen bir sendikaya kavuştu, hayırlı olsun' dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Mete ise 'işçilerimiz bir sendika değişimi yaptı. Belediye-İş sendikasından ayrılıp Hizmet-iş Sendikasına geçti. Maalesef bir önceki sendikanın başkanıyla bir türlü anlaşamadık. İşçilerin hakkını savunamadı. Belediye, işçi ve sendikadan oluşan üçlü saç ayağı oluşturamadı. İşçiler için verimli olamadı. Ancak bundan böyle işçilerimiz için iyi çalışmalar yapacağına inandığımız Hizmet-İş Sendikası geldi. Biz bir aile olduk. Fikir alış verişi içerisinde birlikte çalışacağız. İyidere belediyesinin performansını daha üst seviyelere çıkaracağız. Performansın artmasıyla işçi maaşları da artacaktır' dedi. İşçiler adına konuşan Musa Kavalcı, ise Hizmet-İş sendikasının kendilerinin haklarını daha iyi savunacağına inandıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından işçiler, belediye başkanı ve sendika başkanıyla birlikte pasta kesti. Hak-İşe bağlı Hizmet-İş Sendikası İyidere Belediyesi ile birlikte Rize Belediyesi, Güneysu, Çayeli, Ardeşen, Büyükköy, Madenli Belediyeleri ile Rize Su Yap-İş Birlik Başkanlığı ve RİBELSAN da örgütlenmiş oldu

Editör: HABER MERKEZİ