Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sürekli göç alan İstanbul'un nüfus problemine dikkat çekerek, 'Dünyada New York, Paris, Londra gibi metropollerde yaşamanın türlü bedelleri vardır. İstanbul bu noktada çok ucuz illerden biri. Burada bir bedel yok. İsteyen istediği yere gelip bir binayı konduruveriyor' dedi.


Başbakan Erdoğan, Melen Suyu Projesi Açılışı ve Ağaçlandırma Seferberliğinin Başlatılması Töreni'nde yaptığı konuşmada, Melen Suyu'nun 20 Ekim'de İstanbulluların hizmetine sunulmaya başlandığını, ancak o dönemde anayasa değişikliği referandumu yasaklarının yürürlükte olması nedeniyle, resmi açılışın bugün gerçekleştirildiğini söyledi.
SUSUZLUK TEHLİKESİ İLE İNŞALLAH BİR DAHA KARŞILAŞMAYACAĞIZ

İstanbul'un su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak projenin İstanbullulara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, geçtiğimiz yaz mevsiminde yaşanan su sıkıntısını hatırlatan Erdoğan, 'Tedirginliğini yaşadığımız susuzluk tehlikesiyle inşallah bir daha karşılaşmayacağız' dedi.
İstanbul'un ihtiyaçlarını karşılamanın, sürekli artan nüfus ve göç olgusu nedeniyle zor olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
METROPOLDE YAŞAMANIN TÜRLÜ BEDELLERİ VARDIR

'Bu ifadem farklı analaşılabilir, yanlış yaklaşımlarla bir değerlendirmeye tabi tutulabilir ancak dünyanın neresine gidilise gidilsin, bu tür metropollere gelecek olanlara ödettirilen belli bedeller vardır. Dünyada New York, Paris, Londra böyledir. Orada yaşamanın bir farklı bedeli vardır. İstanbul bu noktada çok ucuz illerden biri. Burada bir bedel yok. İsteyen istediği yere gelip bir binayı konduruveriyor. Devletin hazinesinde kondurulmuş bir bina, öbür tarafta hanımının kolundan bileziğini satarak daire alan bir insan... Ama ikisi eşit. Olur mu böyle şey? Olmaz. Burada bir adaletsizlik doğar. O kaçak binayı yapana da devlet ne yapıyor? Elektriği de götürüyor, suyunu da götürüyor. Bütün bu imkanlardan da istifade ediyor. Bu noktada bir adaletsizlik var. Bunların bir düzene konması lazım. İşte biz bu düzeni kurmak için varız ve bunu yapmaya da hazırız.'
mynet
Editör: HABER MERKEZİ