Alınan bilgiye göre, bir akaryakıt istasyonu ile otobüs terminali kira borcu nedeniyle, alacaklıların başlattığı hukuki süreç sonunda, Hopa Belediyesi'ne ait, aralarında mezarlık, camiler, çeşmeler, dükkan ve iş yerlerinin de bulunduğu tüm taşınmaz malları için haciz işlemi başlatıldı.

Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, yaptığı açıklamada, belediyenin borçları nedeniyle haciz işlemi başlatılmasında art niyet olduğunu iddia etti.

Akaryakıt istasyonuna olan 120 bin liralık borç nedeniyle, alacaklı ile daha önce anlaşma yaptıklarını, borcun 90 bin lirasını ödediklerini belirten Kasımoğlu, şöyle devam etti:
“Kalan borç 30 bin lira. Bu borç için icraya verip böyle bir girişim yaptılar. Terminalin kira borcu ise geçmiş dönemden gelen borçtur. Biz göreve geldikten sonra borcumuzu inkar etmedik, ödemeyeceğiz de demedik. 350 bin lira civarında asıl bir borç vardı. 'Faizleri almayın' dedik. Zira biz kamu hizmeti veriyoruz. Belediye olarak çalışmak için büyük bir çaba sarf ederken, bazıları da bizim çalışmamızı istemiyorlar.”

Belediyenin taşınmaz mallarına haciz getirilmesini tamamen art niyetli gördüğünü ifade eden Kasımoğlu, “Gerek siyasi, gerekse ticari anlamda art niyet olduğu kesin. Biz borcumuzu elbette ki ödeyeceğiz. Ancak belediyeyi faizlere boğup, borcumuzun uçuk bir rakamlara çekilmesini istemiyoruz” dedi.
HÜRRİYET
Editör: HABER MERKEZİ