Mustafa BAYRAK

Ulusal gençlik parlamentosu cumhuriyet alanında başlattığı imza kampanyasında gençliğin de meclislerde yer almasını istiyor.

Rize de üniversite ve Lise gençlik kollarından bir gurup öğrenci cumhuriyet alanında başlattıkları imza kampanyasında gençliğin yerel meclislerde yer almasını isteyerek halktan destek imzası istediler.

Öğrenciler basın bildirilerinde “Ulusal gençlik parlamentosu her meclise bir gençlik kampanyası başlattık. Bizler sorunları bilen, çözüm üreten, paylaşımcı, değerlerine bağlı ve değerler yaratan, girişimci ve gelişimin savunucusu gençleriz. Biz yerel gençlik meclisiyiz, ülkemizde bütüncül bir gençlik politikası oluşturulması amacıyla gönüllü, Şeffaf, paylaşımcı çalışmalar yürüten ulusal gençlik parlamentosuyuz, gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımını sağlamak için çıktığımız bu yolda kent konseyleri yönetmenliği aracılığı ile yerel gençlik meclislerine yasal dayanak oluşturduk. 2006 yılında 73 ilde başlatmış olduğumuz SEÇİLMEK İSTİYORUZ KAMPANYASI ile milletvekili seçilme yaşının 30 dan 25 e indirilmesini sağlayarak bu anayasal hakkımızı elde ettik. Nüfusunun yüzde elli si 28 yaşın altında olan ülkemizde gençsiz siyaset anlayışı temsilde adalet ilkesi ve bağdaşmamaktadır” denildi.

Gençler imza kampanyasında büyük bir ilgi görürken 29 Mart ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye ve il genel meclislerinde yer almak istediklerini ve her mecliste bir gençlik istediklerini söylediler.

Editör: HABER MERKEZİ