Ardeşen 21 Nolu Minibüsçüler kooperatifine bağlı 100 kişilik grup, Fındıklı ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu protesto ederek istifaya çağırdı.

Ardeşen 21 Nolu Minibüsçüler esnafı, Pazar ilçesiyle yıllardır süregelen yolcu taşıma ile ilgili sorunlarına ilişkin yaptıkları açıklamada, “Ortadoğu’da İsrail, Karadeniz’de Pazar” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde bu sıkıntı hat safhaya ulaşmış ve Ardeşen 21 Nolu minibüsçüler esnafı ilçeye bağlı Fırtına Köprüsünde yol keserek Pazar minibüsçüler kooperatifine bağlı araçların Ardeşen’e girmesine izin vermemişti.

Düzenlenen 6 madde ile 2010/1 sayılı İl Trafik Komisyon Kararı,2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 12. ve bağlı yönetmeliğinin 17. ve 18. maddelerindeki görev yetkileri çerçevesinde oy birliği ile alınan karara göre, İlçe Trafik komisyonu kararı ile il alt komisyon raporu doğrultusunda bahse konu kooperatife bağlı araçların ruhsatlarında yazılı bulunan güzergâhlara göre yolcu taşımacılığı yapılması ve konunun ilgili trafik birimlerine takip edilmesine karar verilmişti.

Bu kararın altında Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Vekili Binbaşı Osman Küçük, Rize belediye başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Karayolları 10. Bölge Temsilcisi Ercan Çiçek ve Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Yılmaz’ın imzası vardı.

Ancak hazırlanan bu karardan bir ay sonra yeni bir karar ile ilçelerin nufüsuna göre Ardeşen S.S 21 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifinin 55 araç ile Pazar S.S. 21 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesinde 42 aracın bu güzergâhta faaliyet göstermesine karar verilmiştir. Alınan bu son kararı altında da sadece Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve İl Jandarma Komutanı Vekili Osman Küçük’ün imzası vardı.

İşte bir ay içerisinde alınan bu iki değişik karara tepki gösteren Ardeşen S.S 21 Nolu minibüsçüler Kooperatifine bağlı yaklaşık 100 kişi Fındıklı’da biz dizi incelemelerde bulunan Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu protesto ederek, belediye binası önüne geldi “Vali istifa” sesleriyle araçlarının anahtarlarını belediye binası önüne attı.

Kooperatif esnafı yaptıkları açıklamada; bir ay içerisinde alınan bu iki değişik karar bizi mağdur etmiştir. Çayeli, Fındıklı nasıl çalışıyorsa bizde aynı şekilde çalışmak istiyoruz dediler. Ardeşen’e küçümsemesinler, gerekirse canımızı vermeye hazırız dediler.

Başbakan’ın memleketinde böyle haksızlık yaşanır mı diyerek tepkilerini dile getiren minibüsçü esnafı, Vali Bey neden bir ay içerisinde iki ayrı karara imza attı. Kimden baskı görüyor, biz üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz dediler.

Minibüsçüler esnafı son olarak gerekirse cansa can vermeye hazırız, arabalarımızı yakmaya hazırız diyerek; “Ortadoğu’da İsrail ise Karadeniz’de Pazar’dır” dediler.

Editör: HABER MERKEZİ