CANER KARATAŞ-SELİM BAYRAKTAR

Bu yıl 38. düzenlenen Uluslar arası Artvin Arhavi festivali birbirinden renkli yöresel  yarışma ve konserleriyle devam ediyor. Hızarla odun biçme, fındık ayıklama ve mısır harmanlama yarışmalarının yapıldığı festivalde 3. ve son gün yarışması olan çay toplama yarışmasına ünlü manken Eylem Şenkal ve annesi Saadet Toter’de katıldı.

Arhavi ilçesine bağlı kavak köyünde düzenlenen yarışmada yöre halkının geçimini sağladığı çayın en hızlı şekilde toplanması ve verilen sürede en çok kiloya ulaşılması şartı koşuldu. Yarışma başlamadan önce aynı zamanda festivalin sunucusu olan ünlü tiyatrocu Hakan Bilgin ve Eylem Şenkal ile annesi Saadet Toter’de katıldı.  Anne kız çay toplayarak objektiflere poz veren Şenkal bir gazetecinin 'Her yıl buraya geliyorsunuz, buradan bir arazi yada ev almayı düşünmüyor musunuz?’’ sorusuna 'Olmadığını nereden biliyorsunuz? Diye cevap verdi. Eylem Şenkal’in cevabı üzerine tiyatrocu Hakan Bilginde 'eylemin burada bir arazisi var, hatta onu yarıcılara vermiş toplatıyor’’ dedi.

Karadeniz müziklerinin eşlik ettiği yarışmada yarışmacılar ter dökerken eylem Şenkal’in annesi Saadet Toter ağzına çay yaprağı alarak dans etti. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ