Vali Esen’in Veda Turları Devam Ediyor. Bu Kez Durak Memur Sen Ve Eğitim Bir Sen Oldu.

Merkez Valiliğine atanan Rize Valisi Kasım Esen veda turlarına devam ediyor. Memur Sen Konfederasyonu Eğitim Bir Sen Rize Şubesini ziyaret eden Kasım Esen’i Memur Sen Rize İl Başkanı Enver Toprak, Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yusuf Korkmaz, Eğitim Bir Sen Rize Şube Başkanı Mehmet Sadık Cengiz ve Eğitim Bir Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile üyeler karşıladılar.
 


Dostane bir atmosferde geçen ziyarette Vali Esen; Eğitim- Kültür ve Tarihin bir bütün olduğunu Rize’de Eğitim ve Kültür faaliyetlerine önem verdiklerini Kültür Merkezinin aktif çalışmasını sağladıklarını tarihi unutturmamak için ise Çayeli’nde planladıkları şehitler ve Gaziler abidesinin bir aya kadar açılışının yapılacağını belirtti. Vali Esen, Rize için elinden geleni yaptığını ve yeni gelecek valinin de hizmeti daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi.

Memur Sen İl Başkanı Enver Toprak ise “Rize sizi projelerinizle ve çalışkanlığınızla hatırlayacaktır. Umuyorum ki en kısa zamanda sizi başka bir ilde vali olarak ziyaret ederiz” dedi. Eğitimin zor ve zahmetli bir faaliyet olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Rize Şube Başkanı Mehmet Sadık Cengiz ise Eğitim camiasının sorumluluğunun bilincinde olduğunu ve Gençliğimizin Tarihi sorumluluklarını da bilerek yetiştirilmesi gerektiğini belirterek bu konudaki duyarlı çalışmalarından dolayı sayın Esen’e teşekkür etti. 

Konuşmasının devamında Cengiz; ”Nasıl ki Afyon Dumlupınarlılar Kaymakamlığı zamanında Sayın Esen’i Dumlupınar Şehitliği ile hatırlıyorlarsa Rize’de Sayın Esen’i tüm konuşmalarının içeriğinde yer alan tarih ve teknoloji, geçmiş ve gelecek mesajları ve çalışa azmi ile hatırlayacaktır” dedi. 

Kendi dedelerinin de Yemen de şehit olduğunu ifade eden Sağlık Sen Başkanı Yusuf Korkmaz ise Yemen şehitlerini düşünerek yaptırılan Çayeli Şehit ve Gaziler abidesi için Vali Esen’e teşekkür etti. Toplantıya katılanların da duygu ve düşüncelerini aktardığı ziyaret sonunda Vali Esen’e Eğitim ve Öğretmen sorunları ile bundan sonra da yakından ilgilenmesi ve Türkiye’nin 81 ilinden örnekler oluşturması amacıyla 81 il birincisinin eserlerinin yer aldığı Öğretmenlik Hatıraları kitabı hediye edildi.



Editör: HABER MERKEZİ