Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın evininde yer aldığı Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’nde heyelan riskine karşı çalışma başlatıldı. Risk taşıyan heyelanlı bölge ile Başbakan Erdoğan’ın evi arasında yaklaşık 200 metre mesafe bulunuyor.

Güneysu ilçesinde 2002 yılında meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sırasında ilçe girişinde yaklaşık 500 metrelik bölümde toprak kayması meydana gelmiş, yamaç daha sonra istinat duvarı ve kazıklarla güçlendirilmişti. Ancak yamacın bazı bölümlerinde, arazi sahiplerinin kamulaştırma işlemini mahkemeye taşıması üzerine çalışma yapılamamıştı.

Önceki ay sonuçlandığı belirtilen mahkemenin ardından heyelan riski taşıyan bölgede Güneysu Belediyesi ve Karayolları tarafından yeniden çalışma başlatıldı. Heyelan riski taşıyan yamacın geri kalan bölümü kazık çakılarak güçlendirilecek. Çalışmalar nedeniyle ilçe girişindeki karayolu trafiğe kapatıldı, ulaşım Adacami köyünden verilmeye başlandı.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, yeniden başlatılan çalışmalar sonrasında heyelan riskinin tamamen ortadan kalkacağını, yolu da çalışmaların tehlike olabileceğini gözönüne alarak kapattıklarını açıkladı.

Bu arada, Heyelan riski taşıyan yamacın yaklaşık 200 metre yukarısında Başbakan Erdoğan’ın evi yer alıyor. Erdoğan, memleketi Rize’ye yaptığı ziyaret sırasında yöre mimarisine uygun olarak inşa ettirdiği iki katlı evinde kalıyor.

Muhammet KAÇAR/HÜRRİYET

 

Editör: HABER MERKEZİ