Muhammet KAÇAR

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, düşük teklif veren belediye bünyesindeki RİBELSAN şirketinin kamu ihalelerine girmesinin engellenmeye çalışıldığını öne sürdü. Başkan Bakırcı, “RİBELSAN olarak ihalelere devletin zarara uğratılmaması için giriyoruz. İhalelerde firmalar kendi aralarında anlaşıp gerçek fiyatların çok üstünde teklifler vererek devleti zarara uğratıyor” dedi.

Bakırcı, belediye bünyesindeki RİBELSAN şirketinin Rize'deki tüm firmalara oranla açılan temizlik ihalelerine girebilecek konum ve yeterlilikte olduğunu savundu. Başkan Halil Bakırcı şöyle dedi: “RİBELSAN, geniş personel kadrosu, iş makineleri ve altyapısı olduğu için düşük maliyetle düşük teklifler verebilmektedir. Buna rağmen girdiğimiz birçok kamu ihalesinde, ihaleleri kazanmamıza rağmen çeşitli gerekçeler gösterilerek ihaleler çok daha yüksek fiyatlar veren başka firmalara bırakılmaktadır. RİBELSAN olarak ihalelere devletin zarara uğratılmaması için giriyoruz. İhalelerde firmaların kendi aralarında anlaşarak gerçek fiyatların çok üstünde teklifler verdiklerini, bu şekilde devletin zarara uğratıldığını düşünüyoruz. RİBELSAN bu nedenle engellenmeye çalışılıyor. RİBELSAN olarak devletin zarar etmesinin önüne geçmek için ihalelere girmeye devam edeceğiz.”

Başkan Bakırcı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temizlik ihalesinde RİBELSAN’ı saf dışı bırakmak için şartnameye özel bir madde eklendiğini öne sürerken, “Bu maddede ihaleye girecek firmalardan daha önce de kamuda genel temizlik işi yapmış olma şartı isteniyor. Ancak, çöp toplama hizmeti yapan firmalar bu kapsam dışında tutuluyor. Rize'de çöp toplayan tek şirket RİBELSAN’dır. Bu nedenle şartnamedeki bu maddenin özellikle RİBELSAN’ın ihaleye girmesini engellemek için konulduğunu düşünüyoruz. RİBELSAN, Rize'de alacağı kamu işleri ile işsiz gençlerimize yeni istihdam kapısı olacaktır. Bunun yanında haksız kazancın ve zararın da önünü kesecektir. Bu nedenle RİBELSAN olarak ihalelere girmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ