Mustafa BAYRAK

KDRK başkanı Mehmet Emin Ayhan bir hafta sürecek olan dağcılık şenliğinde Kaçkar dağlarını gezeceklerini söyleyerek” Atalarımızdan aldığımız değil, torunlarımıza bırakacağımız miras önemli, doğayı bozmadan tabiata sahip çıkmalıyız” dedi.

Romanya dağcılık federasyonu başkanı Kladyo Prictian Rize ye 3 gelişi olduğunu söyleyerek” Doğayı iyi korumak gerek, Rize de gerçekten dağcılar için muhteşem bir doğa var” dedi.

KDRK Tarafından bu yıl 11 incisi düzenlenen Dağcılar şenliği Rize cumhuriyet meydanında yapılan törenle başladı.

KDRK tarafından düzenlenen ve Romanya dan 4 dağcının katıldığı Dağcılar şenliğine Türkiye den 33 ilden toplam 186 sporcu katılırken Rize den 33 sporcu katıldı. Rize KDRK başkanı Mehmet Emin Ayhan 11 dağcılık şenliğine katılımın Rize den az olduğunu söyleyerek ”Atalarımızdan aldığımıza değil, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız miras önemli. Doğayı kirleten insanlar öz vatanlarına ihanet etmiş sayılırlar. Dağcılar olarak bizim amacımız doğamıza ve çevremize duyarlılığı artırmaktır” dedi.

Romanya dağcılık federasyonu başkanı Kladyo Prictian ise Rize ye 3 kez bu şenliklere katıldıklarını söyleyerek ”Severek ve isteyerek bu şenliklere katılıyoruz. Gerçekten dağcılar için muhteşem bir ortam var” dedi.

Rize belediye başkanı Halil Bakirci ise KDRK dağcılık şenliklerini ilerdeki yıllarda daha geniş ve kapsamlı yapacaklarını söyleyerek ”Gönlüm bu etkinliklere Rizelilerin daha çok katılmasından yana idi. Bu şenlikleri önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapacağız” dedi.

Cumhuriyet alanında yapılan şenlik etkinliklerine Rize vali yardımcısı Mehmet Türk, Rize belediye başkanı Halil Bakirci, il turizm müdürü İsmail Hocaoğlu ile bazı daire müdürleri katıldı.

Dağcılar 7 araçlık konvoy ile kavran yaylasından başlayacak olan etkinliklerine Palovit yaylası, Kaçkar dağı tırmanışı 3937 metrelik tırmanışın ardından Kaçkar buzulları ve çeşitli yaylalara geziler düzenlediler. 1 hafta sürecek olan dağcılar şenliğine Rize belediyesi ve çaşıtlı kurumlar sponsor oldu. Şenlikler cumhuriyet meydanında belediye başkanı Halil Bakırcı’nın pasta kesmesi ve tulum eşliğinde horan ile başladıktan sonra kafile araçlarla Kaçkarlara hareket etti.

Editör: HABER MERKEZİ