Dilek ASLAN 

Rize valiliği Halk gününe katılan Fatma Ayşegül Yazıcı, eşinin 3 ay önce silah bulundurma suçundan cezaevine düştüğünü belirterek, Vali vekili hasan Kayhan’a, “Eşim cezaevine düştükten sonra ev sahibi beni evden attı. Üç çocuğum ile parkta yaşıyorum. Geceleri soğuk oluyor, çocuklarımı parkta yatmaktan kurtarın” diye yalvardı. 

İslampaşa mahallesinde kiracı olduğunu belirten Fatma Ayşegül Yazıcı, “ apartmandan eşim cezaevine düştüğü için komşuları imza toplayıp beni evinden çıkarttırdılar. Ev sahibi kira borçlarıma karşılık evimin eşyalarına el koydu. Sadece üzerimize giydiğimiz eşyalarımızla ortada kaldık. 20 gündür parkta yatıp kalkıyorum. Gelen geçenin verdiği yiyeceklerle çocuklarımın karnını doyuruyorum. Ne olur bana yardım edin” diye Vali vekili Hasan Kayhan’ a yalvardı.

Vali Vekili Hasan Kayhan, eşinin cezaevinden çıkana kadar Fatma Ayşegül Yazıcı’ ya para yardımı yapabileceğini belirterek, “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzden bir miktar maddi yardım bu vatandaşımıza yardım edeceğiz. Ayrıca ailenin bir eve yerleşmesi içinde Sosyal Hizmetler müdürlüğümüze direktif verdim” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ