Rize'nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü'nde HES Protestosu sırasında jandarma ve göstericiler arasında yaşanan arbedede yaralanan köylülere MHP'li ve CHP'li siyasiler ve milletvekilleri 'Geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

Rize'nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü'nde geçtiğimiz Cumartesi günü yapımı devam eden HES projesini protesto etmek isteyen köy sakinleri ile jandarma arasında arbede çıkmıştı. Yaşanan arbedede çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bugün CHP ve MHP'li siyasilerden oluşan heyetler köyü ziyaret ederek olayda yaralanan köy sakinleri ile görüştüler.

CHP Milletvekilleri Candar Yüceer, Melda Onur ve Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ve diğer partililer, köy sakinleri ile görüştükten sonra şantiye sahasında incelemede bulundular.

CHP VE MHP

Köy sakinleri burada yaptıkları açıklamada, 'Bu ormanları, derelerimizi ve köyümüzde bulunan mineral suyumuzu korumak istiyoruz. Köyümüzde HES inşaatı istemiyoruz. Bu derede yeterince HES inşaatı yaptılar. Daha önce tepkimizi dile getirdik. İnşaat devam edince inşaatın karşısında oturma eylemine başladık. İnşaatın ruhsatı zaten yok, bunun üzerine jandarma kuvvetleri geldi. Bizi oradan kaldırmak istedi. Biz de inşaatın durdurulmasını istedik. Jandarma bize saldırdı. Arkamızda olan eş ve çocuklarımız bizleri korumaya çalışınca onlara da saldırdılar ve birçoğumuz çeşitli yerlerinden yaralandı' dediler.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek “Güneydoğu'da yollar kapanıyor, yollar kesiliyor. Kimse müdahale etmiyor. Bu bölgede yaşayan, yıllarını bu toprakları korumak için veren köylüler doğal olarak kendi doğalarını korumak istiyorlar. Bunun hiçbir yerinde suç yok ve bu bir demokratik haktır. Kadınların darp edilmesi ile yüreğim yandı. Bu kadınlar kendi kaynak sularına sahip çıkıyor. Bu insanlar terörist değil'diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise yaşanan olayların üzücü olduğunu söyleyerek “Bu manzarayı çok gördüm. Ülkenin çeşitli yerlerinde bu tür manzaralar var. Ancak kadına kalkan el görmedim. HES inşaatı kanuna uygun olabilir ancak hukuka uygun değil” şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Cem Kazmaz ise 'Kendi havası, suyunu korumak isteyenlere karşı yapılan zulüm var. Bu insanlar Başbakanın hemşehrisi. Bu insanları döveceklerine Güneydoğu'da yol kapatan, Güneydoğu'da yol kesenleri dövsünler' ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ