Rize -Artvin esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri birliği başkanı Dursun Sümer Çaykur’ u özelleştirmek için iktidarın düğmeye bastığını belirterek, “Öz Gıda İş’ ın Çaykur’ da örgütlenmek istemesi bunun bir kanıtıdır” dedi.

Sümer, Türkiye’de en güçlü sendikanın Türk İştir olduğunu belirterek, “Türk İş’e bağlı olan tek Gıda İş sendikası bu güne kadar çaycının, çay işçisinin, Rize’ linin birçok sorununa el attı. Rize’de sağlık ve eğitimde büyük yardımlar yaptılar Ama her nedense bu sendika Rize’ye gelerek Çaykur’ da örgütlenmeye başlamış.

Rizeli birlik beraberlik içerisinde olduğu müddetçe yani bölünmeden Rize’nin sorunları her zaman çözülür. Çaykur’ un özelleşeceğinden bahsediliyor. Önceden Mesut Yılmaz var Çaykur özelleşmez diyorduk. Şimdi yine bir başbakanımız var Rizeli. O olduğu müddetçe özelleşmez. Türkiye’de esnaf ve sanatkârlar için kurulan bir banka satılıyor ise her şey özelleşir. Burada önemli olan Tek Gıda İş sendikasının gücünü kırmak, burasını en kısa zamanda özelleştirmektir” dedi.

Rize -Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Dursun Sümer her Rizelinin Çaykur’ un özelleştirilmesi karşısında durması için Tek Gıda’ya sahip çıkmaya çağırarak, “ Biz Rize’ liler olarak, çay üreticisi olarak bizim hepimizin yani 210 bin üreticinin hepimiz Tek Gıda İş sendikasına destek vermemiz lazım. İşçi kardeşlerim bu güne kadar Tek Gıda İş sendikasından istifade ettiler. Ben şahsım adıma konuşuyorum.

Tek Gıda’yı tüm Rizelilerin desteklemelerini istiyorum. Bende tek Gıda İş sendikasını sonuna kadar destekliyorum. Bu günkü başkanımın da başarılı olduğuna inanıyorum. Çaykur’ un özelleşmemesi için bütün üreticiler tek Gıda İş sendikasına destek vermesi lazım” dedi.

Rizedeyiz

Editör: HABER MERKEZİ